Eleccions
Política 15/02/2023

El PP inicia una campanya contra Negueruela a les xarxes per les crítiques a Vicent Marí

Els populars retreuen el cas Ports, les menors tutelades i el cas Multimèdia el dia que el Govern firma el conveni d'hostaleria amb tots els sindicats i patronals

2 min
El conseller de Turisme, Iago Negueruela

Palma"Que el càrrec més alt del PP estigui acusat de prevaricació desprestigia la nostra democràcia, em preocupa que tinguem les ombres del PP de sempre". Les paraules que va dir aquest dimarts el conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic, Iago Negueruela, sobre el president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí, en una resposta a una pregunta de la diputada del PP Salomé Cabrera, han aixecat polseguera a l'illa pitiüsa. Multitud de càrrecs del PP eivissenc, des del diputat al Congrés Miquel Jerez fins a regidors de municipis de l'illa, han posat Negueruela en el punt de mira i han iniciat una campanya contra ell a les xarxes socials.

El conseller va posar el nom de Marí damunt la taula pel cas La vida islados i les acusacions de coaccions de la interventora del Consell per posar objeccions als pagaments a Fuera de Escena Ibiza SL, l'empresa adjudicatària per via d'urgència, sense concurs públic, d'un vídeo de promoció turística en plena pandèmia. Marí està citat a declarar el pròxim març per aquesta qüestió.

A partir d'aquí, el PP ha remogut a través de les xarxes socials les principals polèmiques que han envoltat el Govern de Francina Armengol per contrarestar les afirmacions de Negueruela al Parlament: el cas Ports, l'explotació sexual de les menors tutelades i el cas Multimèdia, entre d'altres. Fins i tot, el partit ha dit que "el PSOE no és el més indicat per donar lliçons".

Des del Pacte asseguren, però, que la reacció del PP "és la que s'ha cercat", per dues raons. Primer, per posar Eivissa en el centre, ja que és la plaça on és més difícil que l'esquerra hi governi al maig, a més que pot esdevenir clau amb vista als comicis autonòmics. D'altra banda, "mentre el PP protesta a les xarxes, el PSOE apareix com un partit de Govern", pel fet que la campanya dels populars ha coincidit amb la signatura del conveni d'hostaleria, que per primera vegada ha reunit la totalitat de patronals i sindicats, amb un augment del sou del 8,5% en dos anys.

stats