Política 22/02/2020

El PP exigeix la retirada de l'"amic d'Armengol" del comitè d'experts sobre prostitució de menors

El portaveu popular en el Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, reclama que es consensuïn els noms que en formaran part amb l'oposició

Ara Balears
2 min
El portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Llorenç Galmés

PalmaEl portaveu del Partit Popular en el Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha exigit a la presidenta, Catalina Cladera, que retiri la proposta perquè Jorge Fernández del Valle coordini el comitè d'experts sobre explotació sexual de menors tutelats perquè és "amic de Francina Armengol", segons ha informat l'agència Efe.

Galmés ha demanat que el nom proposat per coordinar el comitè d'experts es retiri abans de la reunió del consell rector de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) de dilluns, perquè considera que "posar al capdavant un amic de Francina Armengol i de Fina Santiago, a qui ja varen pagar 60.000 euros per un sistema de menors fracassat, és una indecència greu".

El portaveu popular ha criticat que el Pacte "continuï amb els seus invents polítics per no assumir responsabilitats polítiques pels casos d'explotació sexual de menors tutelades per l'IMAS", ha informat el PP. "No els basta amb no voler investigar i es treuen de la màniga un suposat comitè d'experts que liderarà un col·lega seu i que han imposat sense cap classe de consens ni de suport", ha retret Galmés.

El portaveu del PP en el Consell ha acusat les presidentes Armengol i Cladera de pretendre que el coordinador del comitè d'experts "sigui algú que llegeixi al seu dictat per eludir qualsevol classe de responsabilitat". En opinió de Galmés, "dilluns, la presidenta del Consell de Mallorca tindrà l'oportunitat de rectificar i pactar amb tots els grups polítics el coordinador i els integrants del comitè". "Ja que s'han inventat aquesta fórmula perquè no s'investigui el que ha passat, poden acordar els noms amb l'oposició", ha reivindicat.

"Crida l'atenció que no comptin per a la coordinació amb algun dels molts professionals que hi ha a les Balears, els quals coneixen perfectament la realitat dels centres de menors. Estam expectants per les explicacions de Cladera i els seus dilluns en la reunió del consell rector de l'IMAS", ha conclòs.

stats