Cas Cursach
Política 01/12/2022

El PP diu que Hila va vulnerar la presumpció d'innocència de policies durant el cas Cursach

Bonet ha demanat que Cort es personi en la causa contra Subirán i Penalva

ARA Balears
2 min
L'empresari Bartomeu Cursach, acompanyat per la seva dona a la porta de l'Audiència de Palma.

PalmaEl secretari general del PP de Palma, Javier Bonet, ha reclamat al batle de la ciutat, José Hila, que demani disculpes per la seva actuació durant la instrucció del cas Curscach, ja que "va vulnerar la presumpció d'innocència en suspendre de feina i sou empleats públics, va desprestigiar la Policia Local i va calumniar el PP".

En aquest sentit, també ha demanat que Cort es personi en la causa ja oberta contra el fiscal i el jutge instructor, Miguel Ángel Subirán i Manuel Penalva, perquè siguin ells i no els palmesans, a través de l'erari municipal, els que assumesquin el cost de les defenses dels afectats per "un cas que era una invenció rere la qual no hi havia res", ha apuntat Bonet.

El representant municipal del PP ha recordat la roda de premsa que va oferir Hila el 2016, la qual ha qualificat de "roda de premsa de la infàmia", amb els regidors Angélica Pastor, Antoni Noguera i Antònia Martín. A parer seu, en aquella compareixença pública, Hila va fer "greus acusacions" contra el PP i contra funcionaris públics dependents del Consistori.

"Com és habitual en l'esquerra, Hila va vulnerar totalment la presumpció d'innocència i ara, sis anys més tard, es demostra no només que va fer el ridícul, sinó que va traspassar totes les línies vermelles. I ara que s'ha confirmat que tot allò no era més que un vil muntatge, el batle hauria de demanar disculpes públiques i rescabalar el mal causat", ha sostingut Bonet.

El dirigent popular ha remarcat "l'absolut calvari" que han passat "persones innocents, agents o membres del PP", que es va "tractar d'enfonsar professionalment i personalment", amb acusacions que "només cercaven fer mal".

En acabar, el secretari general del PP de Palma ha anunciat que el seu partit a escala balear esperarà rebre la sentència judicial a la mà per "exigir responsabilitats polítiques i estudiar l'adopció de totes les mesures legals oportunes".

stats