Política 20/10/2020

El PP denuncia que el cartell "Palma ciutat 30" del Palau de Congressos genera confusió

Asseguren que s'ha instal·lat en una via que és competència del Consell de Mallorca en la qual es pot circular a 50 quilòmetres per hora

Ara Balears
1 min
El primer cartell que avisa als conductors que Palma serà una "ciutat 30"

PalmaEl grup municipal del PP a l'Ajuntament de Palma ha denunciat aquest dimarts que el cartell que va col·locar el batle del Consistori, José Hila, al palau de Congressos per informar de la nova limitació a 30 quilòmetres per hora en el 90% dels carrers de la ciutat genera confusió. En un comunicat, el PP ha qualificat de "temeritat" posar un senyal de 30 quilòmetres per hora a la via d'accés a la ciutat des de l'autopista de Llucmajor.

Per aquest motiu, el partit demana que es retiri aquest cartell "perquè causa confusió i pot provocar un col·lapse circulatori. En aquest sentit, la regidora popular Lydia Pérez ha assegurat que el batle "duu a confusió i pot generar dubtes sobre el punt on comença la limitació de velocitat.

El mateix carrer amb el senyal de trànsit que limita la velocitat a 60 quilòmetres per hora.

Pérez ha explicat que aquest cartell s'ha instal·lat en una via que és competència del Consell de Mallorca en la qual es pot circular a 50 quilòmetres per hora, per la qual cosa ha demanat al batle que el retiri i el col·loqui en un lloc "més adequat on se circuli a la velocitat que marca". Per la seva banda, l'Ajuntament de Palma va explicar aquest dilluns a l'ARA Balears que aquest cartell té l'autorització de Trànsit.

D'altra banda, Pérez també ha criticat que entri en vigor la limitació de velocitat a 30 quilòmetres per hora en el 90% dels carrers sense que s'hagi incorporat a l'Ordenança Municipal de Circulació la regulació dels patinets.

stats