Polèmica
Política 21/04/2023

El PP, a Armengol per la imputació del batle d'Eivissa: "La campanya del fang se li ha tornat en contra"

Negueruela creu que hi ha "diferències clares" entre la citació a declarar de Rafel Ruiz i del president del Consell d'Eivissa, Vicent Marí

ARA Balears
2 min
El portaveu de campanya del PP, Sebastià Sagreras

PalmaEl portaveu de campanya del PP, Sebastià Sagreras, ha tornat a demanar explicacions "immediates" a la presidenta del Govern, Francina Armengol, per la imputació del batle socialista d'Eivissa, Rafael Ruiz, en el marc del Cas Ports. "La seva campanya de fang se'ls ha tornat en contra", ha dit aquest divendres en roda de premsa Sagreras, que ha insistit que el seu partit "no farà de jutge" i "posarà al davant la presumpció d'innocència", segons declaracions recollides per Europa Press.

En aquest sentit, ha recordat les exigències que els socialistes van imposar després de conèixer-se la imputació del president del Consell dʻEivissa, Vicent Marí (PP), en el cas La vida islados, i s'ha preguntat si, ara, "pensen demanar el mateix sobre el batle dʻEivissa". Així, ha reiterat que, davant de la "campanya de fang i de joc brut" del PSOE, a qui ha criticat per la seva "agressivitat verbal" contra el PP, un fet que "s'ha exagerat després de conèixer-se els perfils independents" que incorporen al seu partit, hi ha la campanya "en positiu, de crítica constructiva i de joc net" dels populars.

"No farem de jutges, no farem de fiscals, no insultarem, però amb la notícia de la nova imputació d'un socialista tornam a exigir explicacions immediates de la presidenta", ha sentenciat el portaveu de campanya, que ha remarcat que el partit creu que "la presumpció d'innocència és inviolable, fins i tot per a dirigents del PSOE, com no podria ser d'una altra manera".

Cal recordar que fa uns dies, el PP va demanar a la presidenta del Govern que aclarís la seva aparició en enregistraments de la Guàrdia Civil a investigats del cas Ports, com l'expresident de l'Autoritat Portuària de les Balears (APB), Joan Gual de Torrella, i Josep Maria Costa. En concret, Sagreras s'ha referit, i així ho ha tornat a fer aquest divendres, a unes declaracions en què els investigats apuntaven que "és una putada implicar Armengol, encara que ella pot estrènyer".

Negueruela creu que hi ha "diferències clares"

El portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha replicat que hi ha "diferències clares" entre les imputacions de Ruiz i Marí. Segons explica, en el cas del president del Consell d'Eivissa és la Fiscalia qui planteja la imputació, mentre que pel que fa al batle de Vila el Ministeri Públic no veu indicis, sinó que la jutgessa demana la citació com a investigat "perquè pugui contestar en llibertat".

A més, Negueruela ha argumentat que el PSIB "sempre" ha donat suport a Ruiz, i ha recordat que els fets es basen en reclamacions de tots els partits, inclòs el PP, per protegir el Club Nàutic d'Eivissa. "Es tracta de protegir els clubs sense ànim de lucre davant les grans corporacions i el Jeff Bezos de torn que arriben a les Balears a especular amb els amarradors i desprotegir la nàutica social", ha apuntat.

stats