Política 08/06/2021

El PP retreu a Armengol que "pateix la síndrome del Consolat" en el primer cara a cara entre Toni Costa i la presidenta

La cap de l'Executiu torna a defensar l'estratègia de desescalada a les Balears malgrat la sentència del Suprem en contra del toc de queda i les limitacions de les reunions

2 min
El portaveu adjunt del PP, Toni Costa

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, i el portaveu adjunt del PP, Toni Costa, han protagonitzat aquest dimarts el seu primer cara a cara en un ple del Parlament després que Biel Company anunciàs que abandona la política. Costa ha criticat que l'Executiu prorrogàs el toc de queda i les limitacions de les reunions familiars i socials a espais privats després d'acabar l'estat d'alarma i li ha retret a la presidenta que "pateix la síndrome del Consolat". "La seva gestió és a anys llum de la situació que pateixen els ciutadans de les Illes", ha afegit.

En referència a la sentència del Tribunal Suprem, que va anul·lar les limitacions de drets fonamentals aplicades pel Govern, el representant popular ha considerat que és "un correctiu d'aquests que fan història", davant de "l'autoritarisme i la supèrbia del Govern". "Pensaven que els drets fonamentals dels ciutadans eren una jugueta a les seves mans", ha apuntat, a més de recordar la situació de les Balears davant del Regne Unit. "Encara no hi ha temporada i un mercat emissor ens té assenyalats. 150.000 persones podrien tenir activitat laboral i no la tenen", ha continuat. Costa també ha destacat que les Balears tenen "el rècord històric de fallides d'empreses" el primer trimestre d'enguany i que estan "a la coa de la vacunació". "Afortunadament, el Suprem va restituir les llibertats i els drets dels ciutadans. Ara només cal que rectifiqui la mala gestió", ha dit.

Armengol ha recordat que, malgrat que el Govern va acatar la decisió del Suprem el mateix dijous de la setmana passada, ja tenia previst llevar el toc de queda diumenge. A més, la presidenta ha reiterat que l'Executiu ha pres les seves decisions d'acord amb l'assessorament sanitari i consensuades amb ajuntaments, consells, patronals i sindicats. Armengol també ha criticat que el PP no digui res de les limitacions de les reunions socials a comunitats on governen, com Galícia. "Això no li sembla una retallada de drets fonamentals?", ha demanat enmig dels aplaudiments dels diputats socialistes. "Parlam de salut pública, de salvar vides i de salvar l'economia. Tants d'esforços que es fan per salvar la situació i vostès cada dia anant a la contra de tot i de tothom", ha afegit.

stats