Política 27/10/2022

És possible limitar la compra d'habitatges illencs als estrangers?

MÉS per Mallorca ha sol·licitat a la Unió Europea que prengui mesures per solucionar els problemes d'habitatge

1 min
Cala Llamp, Andratx

PalmaMÉS per Mallorca ha demanat a la Comissió Europea que impulsi mesures per tal de limitar la compra d'habitatges per part dels no residents a les Illes Balears. El partit ecosobiranista ha posat com a exemple les Illes Aland o Dinamarca (regions on ja es fa) i asseguren que la compra de cases per part d'estrangers provoquen un increment de l'especulació i l'oci i dificulten l'accés a l'habitatge als residents a l'Arxipèlag.

En aquest sentit, MÉS per Mallorca ha remarcat que des del partit pretenen que amb aquesta mesura "qui compri un habitatge a les Balears sigui per viure-hi". El coordinador general de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha exposat als responsables d'habitatge de la institució europea la problemàtica existent a les Illes Balears pel que fa a l'accés a l'habitatge, al mateix temps que els ha traslladat les propostes dels lobbies del sector immobiliari amb qui també es va reunir ahir a Brussel·les.

Així, Apesteguia ha sol·licitat formalment a la Comissió Europea que estudiï mesures per tal de fixar un límit pel que fa als preus d'accés a l'habitatge, com sí que ha fet amb els preus del gas. L'ecosobiranista ha defensat que "la situació a les Balears està arribant al punt de no retorn i hem de donar una solució al principal problema que pateix la ciutadania d'aquesta terra". En aquest sentit, ha recordat que "la Unió Europea ha fet una passa important limitant el preu del gas i els efectes que té damunt la ciutadania" i han assegurat que "ara és el moment de garantir el dret fonamental a l'habitatge posant un límit".

stats