El portaveu de MÉS per Mallorca acusa Yllanes de tenir "una moralitat escassa"

Guasp, de Ciutadans, també creu que el vicepresident ha insultat els balears en justificar el plus de 22.000 euros per als alts càrrecs peninsulars de Podem

El portaveu de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha acusat el vicepresident del Govern,  Juan  Pedro  Yllanes , de tenir "una moralitat escassa" per haver qualificat els membres del seu partit d'"etnicistes" per estar a favor d'eliminar el plus de 22.000 euros que cobren els alts càrrecs de l'Executiu que tenen residència fora de la comunitat balear, nomenats  per  Unides Podem .

Ferrà ha demanat a  Yllanes  que "retiri o aclareixi" les seves manifestacions, en les quals d efensava l'existència d'aquest plus, que també cobren els alts càrrecs de l'Executiu que tenen la residència a les illes menors. Així mateix, ha demanat al vicepresident que  expliqui  si  se  sent o no còmode compartint consell de govern amb els representants de MÉS.


Per Ferrà, les declaracions d' Yllanes  són demagògiques i estan a l'altura de les que fan formacions com  Vox , per la qual  cosa  el seu partit  se  sent insultat.

CS , en contra del plus i el  PSIB , a favor

Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans al Parlament,  Patricia Guasp,  s'ha mostrat a favor de retirar aquest complement, tal com proposa una esmena presentada per MÉS per Menorca. Segons la diputada, el fet que vinguin a les Illes professionals d'altres comunitats és positiu, però considera que els polítics ho han de fer amb les mateixes condicions que la resta de treballadors, que han d'afrontar a les Illes un alt preu de l'habitatge.

Guasp considera que  Yllanes insulta els ciutadans de les Balears quan considera justificat que aquests alts càrrecs cobrin prop de 1.800 mensuals. " Yllanes  creu que l'habitatge només afecta els  seus", per la qual cosa Guasp opina que aquestes persones han de renunciar al complement esmentat  i critica Podem perquè "fa gala dels mals tics de la vella política" i de tenir una doble moral.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF