Política 13/12/2020

Podem Palma cerca un nou portaveu municipal i renovar la seva estructura

Jesús Jurado és, de moment, l'únic que ha anunciat que es presenta com a candidat per assumir el nou càrrec del partit

Ara Balears
2 min
Podemos Palma cerca un nou portaveu municipal i renovar la seva estructura

PalmaEl partit Podem Palma ha començat el procés per elegir un nou portaveu municipal. Una de les finalitats de l'agrupació a curt termini és la renovació de la seva estructura. Segons el document acordat per votació el mes de maig durant la tercera assemblea ciutadana estatal, el càrrec de portaveu municipal substituirà l'actual figura de secretari general.

Cada cercle (així s'anomenen les unitats de construcció i organització política dels morats) de Podem a Palma triarà dues persones, o "enllaços", que acudiran al Consell de Cercles. La militància també elegirà el portaveu. Les persones que optin a aquest càrrec comunicaran aquesta setmana la seva candidatura a la Secretaria d'Organització Autonòmica de Podem, que al seu torn informarà els cercles.

"S'obre una nova etapa per a Podem", diuen des del partit. A partir d'ara, els cercles "tindran una major importància i la militància té més sobirania i capacitat de decisió". La idea i voluntat final d'aquesta nou funcionament és incrementar la participació i la democràcia interna.

Jesús Jurado, candidat

"He decidit fer una passa endavant i presentar la meva candidatura a portaveu de Podem Palma per encarar els reptes que venen amb seguretat, amb el cor vermell, amb el verd com a guia i amb la mirada morada. Podem!". Amb aquest missatge, l'actual secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern del Govern de les Illes Balears anunciava aquest dissabte la seva candidatura per assumir el nou càrrec del partit.

"Hem de menester un partit que contribueixi a transformar la societat cap a un horitzó republicà, en vermell, verd i morat", deia Jurado a través del seu Twitter, on explicava les bases que, segons ell, han de sostenir el projecte de Podem Palma.

L'anunci de Jurado ha rebut el suport de Juan Pedro Yllanes, vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, com també de la diputada d'Unides Podem per Balears al Congrés, Antònia Jover.

stats