Política 15/03/2022

El ple del Consell de Menorca aprovarà a l'abril la llei Reserva de Biosfera

Es proposa la creació d'un òrgan per garantir-ne el compliment

Iván Martín
1 min
Responsables del Consell a la roda de premsa de presentació.

MAÓEl Consell de Menorca aprovarà la llei Reserva de Biosfera en el ple del pròxim 11 d'abril. Es tracta de la primera passa per tramitar-la posteriorment com a proposició de llei al Parlament balear.

La presidenta del Consell, Susana Mora, ha destacat la importància de la normativa: "Permetrà a Menorca disposar d'un instrument normatiu específic que faciliti la reivindicació de la nostra declaració com a Reserva de Biosfera per la Unesco, i que ha de propiciar un model de desenvolupament sostenible en consonància amb aquesta figura".

En la mateixa línia s'ha expressat el conseller insular de Medi Ambient, Josep Juaneda: "L'esborrany és el resultat d'un procés de debat, en el qual s'han posat damunt la taula diferents punts de vista. No serà una llei de ningú, però serà la de tots. Cada part ha cedit i ha renunciat a certs aspectes que ens resulten importants, ja que serà el marc normatiu perquè totes les polítiques de l'illa siguin coherents amb el model a seguir".

Entre els últims canvis destaquen la inclusió d'una disposició addicional que estableix l'elaboració d'un pla d'eficiència administrativa en un termini d'un any de l'entrada en vigor de la llei. D'altra banda, s'ha inclòs la creació de l'Autoritat Consultiva, un òrgan que té l'objectiu de garantir la bona administració de Menorca i estarà formada per set persones amb coneixements científics i tècnics específics.

La llei pretén establir un marc jurídic perquè Menorca pugui donar l'impuls necessari i fer més efectives les polítiques i actuacions per avançar en el compromís cap al desenvolupament sostenible.

stats