Política 22/06/2023

Plataforma per la Llengua apel·la a la consciència lingüística dels electors en el marc de les eleccions generals

L'entitat alerta de les conseqüències que poden tenir els governs de la Generalitat Valenciana i les Balears

ARA Balears
1 min
Imatge d'algun dels votants de les Illes Balears aquest diumenge

PalmaLa Plataforma per la Llengua ha reprès la campanya 'Vota per la llengua' amb l'objectiu que la ciutadania voti "amb consciència lingüística" a les eleccions generals del 23 de juliol i que "els partits es comprometin a defensar el català a les Corts espanyoles". Segons ha informat l'entitat en un comunicat aquest dijous, "el factor de la llengua agafa més rellevància en aquesta campanya electoral, sobretot després de les eleccions municipals i autonòmiques", especialment, com a conseqüència de l'acord de les Balears i el País Valencià.

Així, ha assegurat que en aquests dos territoris "s'han conformat governs molt hostils cap a la llengua catalana i que poden posar en perill la preservació dels drets lingüístics dels catalanoparlants". En aquest sentit, l'entitat ha manifestat la seva "preocupació pels acords de govern entre el PP i Vox tant a la Generalitat Valenciana com en el Govern".

La plataforma ha assenyalat que "si la llengua fou un tema fonamental en tota campanya electoral i en l'acció de govern posterior, en aquestes eleccions ho ha de ser encara més". Així, l'entitat fa una "crida a la ciutadania per adherir-se al programa marc que defineix quines han de ser les línies d'actuació prioritàries d'un futur nou govern i dels representants a les corts generals per garantir els drets dels catalanoparlants". A més, han afegit que és necessari que les administracions "compleixin la normativa lingüística i emprenguin les mesures necessàries per promocionar l'ús de la llengua catalana", així com que la ciutadania "usi les eleccions per exigir els nous compromisos en matèria de política lingüística".

stats