Societat 24/02/2023

La Plataforma per la Llengua recorre contra les bases del procés d'estabilització sanitari que exclouen el català

L'entitat "va esperar fins al darrer moment" perquè "confiava que el Govern rectificàs"

ARA Balears
1 min
Son Espases durant la pandèmia.

PalmaLa Plataforma per la Llengua ha interposat aquesta setmana tres nous recursos contenciosos administratius per impugnar les tres bases específiques del procés d'estabilització dels sanitaris balears que exclouen el requisit de català. En concret, han exposat que són tres de les deu resolucions amb convocatòries específiques dels processos selectius, que es varen publicar el 20 de desembre, que concreten les dues bases generals que s'havien publicat el 3 de desembre, i contra les quals l'entitat ja havia recorregut a principis de febrer.

Segons han afegit, per presentar el recurs contra les bases específiques, l'associació ha esperat "fins al darrer moment, perquè es confiava que el Govern rectificàs". "No ho ha fet i el requisit de català continua exclòs de totes les categories professionals", han explicat.

Les tres resolucions recorregudes per l'entitat són les tres que avui dia no preveuen cap capacitació lingüística immediata, ni en diferit, per a les categories de facultatius especialistes d'àrea i metges d'urgències hospitalàries, per a facultatius sanitaris i per a personal d'infermeria. La Plataforma per la Llengua ha criticat que, de moment, l'Executiu autonòmic "no ha modificat les bases ni tenint les reduccions de categories afectades".

stats