Eleccions 23-J
Política22/06/2023

Plataforma per la Llengua apel·la a la consciència lingüística dels electors en el marc de les eleccions generals

L'entitat alerta de les conseqüències que poden tenir els governs de la Generalitat Valenciana i les Balears

ARA Balears

PalmaLa Plataforma per la Llengua ha reprès la campanya 'Vota per la llengua' amb l'objectiu que la ciutadania voti "amb consciència lingüística" a les eleccions generals del 23 de juliol i que "els partits es comprometin a defensar el català a les Corts espanyoles". Segons ha informat l'entitat en un comunicat aquest dijous, "el factor de la llengua agafa més rellevància en aquesta campanya electoral, sobretot després de les eleccions municipals i autonòmiques", especialment, com a conseqüència de l'acord de les Balears i el País Valencià.

Cargando
No hay anuncios

Així, ha assegurat que en aquests dos territoris "s'han conformat governs molt hostils cap a la llengua catalana i que poden posar en perill la preservació dels drets lingüístics dels catalanoparlants". En aquest sentit, l'entitat ha manifestat la seva "preocupació pels acords de govern entre el PP i Vox tant a la Generalitat Valenciana com en el Govern".

La plataforma ha assenyalat que "si la llengua fou un tema fonamental en tota campanya electoral i en l'acció de govern posterior, en aquestes eleccions ho ha de ser encara més". Així, l'entitat fa una "crida a la ciutadania per adherir-se al programa marc que defineix quines han de ser les línies d'actuació prioritàries d'un futur nou govern i dels representants a les corts generals per garantir els drets dels catalanoparlants". A més, han afegit que és necessari que les administracions "compleixin la normativa lingüística i emprenguin les mesures necessàries per promocionar l'ús de la llengua catalana", així com que la ciutadania "usi les eleccions per exigir els nous compromisos en matèria de política lingüística".