Política 26/07/2022

El Pi se suma al PP i reclama la compareixença de la consellera de Salut

Els regionalistes volen que Gómez doni explicacions per la dimissió de l'exdirector general de l'IB-Salut, Juli Fuster

2 min
La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, durant la Comissió de Salut.

PalmaEl Pi ha comunicat aquest dimarts que reclamarà la compareixença de la consellera de Salut, Patricia Gómez, arran del cas que va acabar el passat divendres amb la dimissió del que ja és exdirector general de l'IB-Salut, Juli Fuster. Els regionalistes volen que Gómez doni "explicacions". "Consideram que la consellera ha de comparèixer per explicar si estava al corrent d’aquest tema, i, si és així, per què no va actuar abans", sostenen des del partit.

"Un Govern que s’omple tant la boca de transparència i bones pràctiques no es pot permetre errades d’aquesta dimensió", ha criticat el portaveu parlamentari d'El Pi, Josep Melià. "Com que el seu nivell d’ètica és tan alt, que donin explicacions sobre aquesta errada suposadament administrativa”, ha afegit, referint-se a les explicacions que va donar Fuster aquest dilluns en una roda de premsa en què va formalitzar la seva dimissió.

Els regionalistes se sumen així al PP en la reclamació de la compareixença de Gómez, la qual també compareixerà aquest mateix dimecres per donar compte de la campanya de vacunació. Els populars ja han recalcat que amb la dimissió de Fuster el cas no queda tancat, i volen saber el grau de coneixement de Gómez i fins i tot de la presidenta del Govern, Francina Armengol, en aquest aspecte.

Des dels tres partits del Pacte, en les rodes de premsa d'aquest dilluns, van rebaixar la necessitat que la consellera de Salut hagi de comparèixer exclusivament per aclarir el cas que ha acabat amb la dimissió de Fuster, i exposen que "no hi ha cap urgència" i que en la compareixença de demà "els partits ja podran tenir un feedback amb Gómez".

Fuster, en la seva roda de premsa, va al·ludir a "un error administratiu" i va afirmar que "ni jo he intentat beneficiar ningú ni la meva filla m'ho hauria permès". S'ha de recordar que la dimissió ve arran d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB), que va constatar que Fuster va intervenir en un procés de selecció en què participava la seva filla, quan per obligacions legals se n'havia de mantenir al marge.

stats