Societat 25/07/2022

Juli Fuster fa oficial la seva dimissió: "S'ha comès un error administratiu i me'n vaig"

El director general de l'IB-Salut fa formal la renúncia assegurant que "no ha intentat beneficiar ningú"

2 min
Juli Fuster durant la compareixença en què ha explicat la seva renúncia al capdavant de l'IB-Salut.

PalmaEl fins ara director general de l'IB-Salut, Juli Fuster, ha formalitzat aquest dilluns la seva renúncia al càrrec, en una compareixença que ha acabat amb una ovació del seu equip. "S'ha comès un error estrictament administratiu i me'n vaig", ha dit el socialista, que ha estat set anys al càrrec en una de les àrees més importants de l'Executiu. Manuel Palomino, que fins ara era el director de Gestió i Pressupostos de l'IB-Salut, ha estat nomenat nou director general de l'organisme.

Fuster dimiteix després d'una condemna del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) per haver intervingut en un procés de selecció de funcionaris en què participava la seva filla, malgrat que per obligacions legals s'hauria d'haver abstingut. En aquest sentit, l'exdirector general ha defensat que cada dia li passen "200 o 300 coses i la vaig signar com una més". "Si ho hagués pensat ho hauria signat una altra persona de l'equip".

La sentència del TSJIB també considera que s'hauria pogut afavorir la seva filla perquè el tribunal d'aquesta prova va decidir excloure un aspirant perquè havia signat un examen quan hauria d'haver estat anònim. Fuster ha afirmat que "ni jo he intentat beneficiar ningú ni la meva filla m'ho hauria permès", ha dit, tot insistint que va signar aquella resolució del tribunal "com absolutament totes sense qüestionar "cap de les decisions que es prenien".

Juli Fuster amb els seus companys, que l'han aplaudit en acabar la convocatòria.

El Govern estudia recórrer

L'Advocacia de la comunitat autònoma estudiarà si recorre la decisió de la justícia, segons ha avançat Fuster. Preguntat per possibles accions dins la Conselleria perquè un cas així no torni a passar, ha dit assenyalat que "supòs que sí que s'han de revisar els protocols". Així mateix, ha remarcat el suport que ha rebut del seu equip i de l'Executiu illenc ("la gent està molt dolguda", assegurat), així com de membres de "tot l'aspecte polític". "Me'n vaig molt tranquil perquè l'IB-Salut queda en bones mans i sé que tots els projectes continuaran endavant", ha remarcat el ja exdirector general de l'àrea. I ha afegit que "moltíssima gent" li ha demanat que no dimitís. "Fins al darrer moment m'estaven pressionant perquè tornàs enrere, perquè la situació era injusta. Però és igual si és o no injusta, s'ha d'assumir", ha conclòs.

stats