Partits
Política 13/09/2023

El Pi proposa que l'ecotaxa permeti comprar places turístiques obsoletes

La mesura pretén que es puguin transformar en habitatges, oficines o serveis

ARA Balears
1 min
Antoni Salas i Magdalena Vives

PalmaEl Pi ha presentat aquest dimecres una moció al Consell de Mallorca per instar el Govern que part de l'ecotaxa es destini a comprar places turístiques obsoletes i que es puguin transformar en habitatges, oficines o serveis. "És una bona mesura per intentar rebaixar la massificació que viu Mallorca i també donaria una solució al greu problema de l'habitatge", ha explicat el portaveu de la formació a la institució, Antoni Salas. Així, El Pi ha proposat que el 25% de l'impost de turisme sostenible (conegut com a ecotaxa) es destini a la compra d'establiments obsolets i de baixa qualitat, "per amortitzar-ne les places".

D'altra banda, Salas ha assenyalat que un altre 50% es dediqui a cada municipi, en funció de la recaptació que s'hagi produït, per finançar projectes locals lligats a la sostenibilitat, a la lluita contra el canvi climàtic i a la millora de l'illa com a destinació turística".

"Les Balears viuen una situació de saturació turística i poblacional. El ritme de creixement en pressió turística i humana dels darrers anys afecta negativament els residents i, al mateix temps, el sector turístic", ha remarcat Salas, que ha afegit que "és necessari un canvi de rumb en aquest aspecte per no morir d'èxit".

La moció també demana que es modifiqui el funcionament de la comissió de seguiment de l'Impost de Turisme Sostenible, perquè "aquesta decideixi els criteris i prioritats per a la compra d'establiments i els projectes locals, i no el Govern".

stats