Política12/11/2020

El Pi diu que els pressupostos generals de la Comunitat són "insuficients" per a la reactivació econòmica de les Illes

La formació ha registrat l'esmena a la totalitat als comptes perquè "no donen resposta a les necessitats dels ciutadans"

Ara Balears

PalmaEl Pi ha denunciat que els pressupostos generals de la Comunitat per a l'any que ve són "insuficients" per afrontar la crisi del coronavirus i "no donen resposta a les necessitats dels ciutadans de les Balears". La formació ha presentat aquest dijous una esmena a la totalitat als comptes. "Els ingressos pressupostaris provenen en gran part d'un sistema de finançament obsolet i injust per a la nostra terra", ha destacat el partit en un comunicat.

Segons la portaveu de la formació al Parlament, Lina Pons, "l'increment del deute que preveuen els pressupostos està fiat a dos avals, un que són els fons europeus i l'altre que són els pressupostos generals de l'Estat. Si això no va bé, aquesta comunitat serà cada vegada més pobra".

Cargando
No hay anuncios

Pons ha afirmat que "la ciutadania s'empobreix per moments i el govern espanyol ha de fer els deures i pagar el que deuen a la nostra comunitat i no haver d'endeutar-nos nosaltres perquè ells no paguen".

Per part seva, el diputat Josep Melià ha subratllat que aquests pressupostos continuen mantenint una pressió fiscal "molt alta i encara s'incrementa en un nou cànon de residus". Segons Melià, la previsió d'ingressos és "fictici": "seixanta milions d'euros per un conveni de carreteres que sabem que no vindran i una previsió d'ingressos de l'impost de donacions i successions igual a l'exercici anterior tot i que tenim una crisi de primera categoria", ha sentenciat el diputat d'El Pi.