Política 12/10/2021

El Pi demana que la futura llei audiovisual garanteixi la producció de continguts en català

Els regionalistes consideren que l'avantprojecte de llei no assegura una presència suficient de la llengua pròpia

ARA Balears
1 min
El portaveu del Pi, Josep Melià, al Parlament de les Illes.

PalmaEl Pi, Proposta per les Illes, ha presentat una iniciativa al Parlament per demanar al Govern que garanteixi que un percentatge de les plataformes de contingut audiovisual a la carta siguin en català. Ho han fet ara, moment en quà s'està elaborant la llei audiovisual.

El portaveu d'El Pi al Parlament, Josep Melià, ha explicat que l'avantprojecte de la llei audiovisual estableix que el 51% del catàleg de les plataformes han de ser obres europees, i d'aquestes, el 50% ha d'estar en castellà o una llengua cooficial. Aquest fet fa que la garantia que aquest 50% tingui presència del català en bona part és baixa. "Si del 50% la meitat ha d'estar en castellà, l'altra meitat hauria d'estar en català", és a dir, garantir que un 12,5% del contingut sigui en la llengua pròpia.

Finançament

El portaveu dels regionalistes també ha posat el focus damunt el finançament. L'avantprojecte preveu que les plataformes han d'aportar un percentatge dels seus ingressos per finançar la Corporació de Ràdio i Televisió Espanyola, però no diu res de la resta de corporacions autonòmiques audiovisuals, "com IB3, que també haurien de rebre part d'aquests recursos".

Finalment, Josep Melià ha destacat que s'està vivint un moment "enorme de transformació en el consum dels continguts audiovisuals, i davant aquest impacte, hem de pressionar perquè el català tingui una presència garantida en els catàlegs de les grans plataformes", ha dit el portaveu d'El Pi.

stats