Eleccions
Política05/11/2022

Pep Melià i Xisca Mora es presenten a les primàries d'El Pi per encapçalar la llista al Parlament

"El PP i el PSOE cada vegada han extremat més les seves polítiques. Cal una formació moderada que fugi dels extremistes", ha declarat el candidat

ARA Balears

PalmaJosep Melià i Xisca Mora han formalitzat aquest dissabte, a les portes del Consolat, la candidatura a les primàries d'El Pi per encapçalar la llista al Parlament. Melià s'ha mostrat il·lusionat i amb força per liderar la llista al Parlament: "Avui és un dia de molta responsabilitat, avui faig una passa per encapçalar la formació que tant estim a les pròximes eleccions autonòmiques. És temps de canvi, perquè Mallorca i les Balears necessiten un partit d'aquí que defensi que el màxim de decisions que ens afectin es prenguin des d'aquí. Volem sentit comú, tranquil·litat i tenir la defensa dels drets dels mallorquins i balears com a únic nord".

Així mateix, el candidat ha assegurat que, davant una polarització i extremismes cada vegada més acusats, "és necessari un partit com El Pi, de centre, que se situa ben enmig del tauler polític i que moderi les polítiques dels dos blocs". "No formam part de cap bloc. El PP i el PSOE cada vegada han extremat més les seves polítiques, cal una formació moderada que fugi dels extremistes. Ara, amb una situació complexa, inflació, guerra a Europa, cal un partit que governi amb sentit comú, sense estridències, ni solucions màgiques que tant de mal fan", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, Mora, que es presenta com a número dos de la formació, ha declarat que al Parlament fan falta polítics que vinguin del municipalisme, que tinguin un contacte directe amb els veïns i les veïnes, a peu de carrer per solucionar els problemes quotidians de la ciutadania. "Molts partits han perdut el contacte amb la gent, han perdut la pulsió del carrer", ha dit, i ha afegit que amb la seva experiència al capdavant d'un ajuntament, i com a portaveu al Consell de Mallorca, posarà a disposició de la ciutadania d'aquesta terra tot el seu bagatge, tota la seva experiència de gestió per millorar la vida de la gent, per defensar-ne els drets i per continuar fent progressar les Illes Balears.

El termini per inscriure's a les primàries del Consell de Mallorca i el Parlament finalitza el pròxim 14 de novembre. Els candidats, que s'han de presentar en tàndem, home i dona, i en l'ordre que ells decideixin, han de presentar un aval del 5% dels afiliats perquè la candidatura s'admeti.