Política 22/01/2020

El procés participatiu de la Llei de la Reserva de la Biosfera finalitza amb 45 aportacions

Les temàtiques se centren en la descarbonització energètica i la transició energètica, entre d'altres

Ivan Martin
2 min
La societat menorquina ha participat activament en la consulta ciutadana per l'elaboració de l'avantprojecte de llei.

MaóEl període de consulta pública sobre l'avantprojecte de la Llei de la Reserva de la Biosfera ha finalitzat amb un total de 42 aportacions. Es tracta de comentaris enviats per 29 particulars i tres entitats. Des de l'Agència de la Reserva s'ha fet una valoració molt positiva de l'alta participació ciutadana i la diversitat de propostes rebudes, sobretot tenint en compte la complexitat que el tema requeria. L'objectiu de la consulta, que ha durat 45 dies, és implicar en el procés d'elaboració la societat menorquina per completar l'avantprojecte de llei.

Les temàtiques que han centrat les aportacions de ciutadans i entitats se centren en la gestió dels residus, la necessitat de descarbonitzar l'illa i avançar en la transició energètica, la conservació de l'espai marí i del litoral, la millora dels recursos hídrics i la qualitat de l'aigua. També s'han rebut propostes relacionades amb el medi rural, el producte local, l'activitat del sector agrari i la conservació de la biodiversitat i el paisatge. A més, hi ha propostes centrades en aspectes més socials, vinculats a la generació d'oportunitats, la lluita contra les desigualtats, l'accessibilitat universal i la conservació del patrimoni immaterial i la cultura. Finalment, s'ha demanat disposar de recursos econòmics i millorar l'eficiència dels recursos públics.

Abans de la redacció del text de l'avantprojecte de llei, les aportacions seran traslladades a les pròximes reunions del Consell Social i Científic de la Reserva de la Biosfera per ser analitzades. També es faran entrevistes i reunions sectorials per tal que els actors implicats puguin continuar amb les seves propostes. La previsió del Consell de Menorca és disposar d'una primera versió de redacció del text el mes de maig. El jurista Ferran Pons és l'encarregat de la redacció de la iniciativa legislativa.

stats