Política16/02/2020

El Parlament vota aquest dimarts si investiga l'explotació sexual de menors tutelades

Es votarà també la validació o derogació del decret llei del Govern per impulsar el polígon d'innovació tecnològica del Parc Bit de Palma

Ara Balears

PalmaEl Parlament balear decidirà aquest dimarts si crea una comissió per investigar els casos d'explotació sexual d'adolescents tutelades pel Consell de Mallorca i l'exposició al risc d'abusos i explotació sexual de menors a càrrec de les administracions, segons ha informat Efe.

El ple de la cambra debatrà dues propostes de creació de comissions d'investigació sobre la mateixa matèria presentades pel grup de Ciutadans i Vox. Dijous passat, el Consell de Mallorca va refusar la creació d'una comissió d'investigació, però va aprovar constituir un grup d'experts per analitzar el que havia ocorregut i millorar els recursos i protocols de protecció dels menors a càrrec seu.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, va anunciar la setmana passada que invertiria 1,5 milions d'euros més per millorar els serveis d'acolliment i protecció de menors de l'IMAS; mentre que el Govern va aprovar un decret per regular el funcionament dels centres d'Es Pinaret, Es Fusteret i Es Mussol.

La qüestió ja va ser objecte de diverses preguntes a la presidenta del Govern, Francina Armengol, i a altres membres del seu gabinet en les darreres sessions del Parlament. Aquest dimarts, de nou es plantejaran qüestions sobre la matèria a la presidenta i a la consellera de Presidència, Pilar Costa.

Cargando
No hay anuncios

A més, en el mateix ple es votarà la validació o derogació del decret llei del Govern per impulsar el polígon d'innovació tecnològica del Parc Bit de Palma, i l'oposició preguntarà a la presidenta i a altres membres del govern sobre diverses qüestions, com la regulació dels creuers, els efectes del decret contra el turisme d'excessos sobre les reserves i l'increment dels alts càrrecs a l'Executiu autonòmic.