Política 19/11/2020

El Parlament insta a demanar la plena jubilació per als treballadors que hagin cotitzat quaranta anys o més

La Cambra ha aprovat una proposició no de llei proposada per MÉS per Mallorca

Ara Balears
1 min
Si es manté la inflació de l’1,8% en els pròxims anys, els pensionistes hauran perdut un 7% de poder adquisitiu el 2022.

PalmaEl Parlament balear ha aprovat una proposició no de llei que demana la plena jubilació per a aquells treballadors que han cotitzat durant quaranta anys o més. També demana la derogació dels coeficients reductors en les jubilacions anticipades, segons ha informat l'agència Efe.

La iniciativa l'ha defensada el diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas Collet en la Comissió de Treball recollint les reivindicacions de l'associació Asjubi40, un col·lectiu que agrupa els afectats per aquestes penalitzacions. El diputat ecosobiranista ha recordat que amb la legislació actual, que considera "injusta", el col·lectiu de jubilats anticipats amb quaranta anys o més cotitzats pateixen una reducció de la pensió d'entre el 6 i el 8 per cent anual.

També posen de manifest que aquesta penalització no finalitza quan el jubilat accedeix a l'edat legal de jubilació, sinó que es manté posteriorment. "Això significa que es poden donar casos en què persones que hagin cotitzat més anys que altres estiguin cobrant una pensió menor pel fet d'haver-se jubilat abans", ha explicat Mas Collet.

MÉS per Mallorca també denuncia que a col·lectius com els parlamentaris o funcionaris se'ls aplica la jubilació anticipada sense cap penalització, tot i tenir períodes de cotització inferior als quaranta anys.

stats