CAS BÁRCENAS
Política 29/07/2014

Ruz tanca la investigació d'una part del cas Gürtel i porta a judici 45 imputats, entre els quals Bárcenas

El jutge de l'Audiència Nacional els imputa delictes com els de prevaricació, suborn, tràfic d'influències, malversació de fons públics o frau a l'administració pública

Europa Press
1 min

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha conclòs una part de la investigació del cas Gürtel per portar a judici a 45 imputats, entre els quals es troben polítics com l'extresorer del PP Luis Bárcenas i l'exconseller d'Esports de la Comunitat de Madrid Alberto López Viejo; empresaris i els presumptes líders de la trama, Francisco Correa i Pablo Crespo. També s'asseuran al banc dels acusats l'extresorer del PP Álvaro Lapuerta, l'antic responsable de les finances d'Aliança Popular (AP) Ángel Sanchís, els exalcaldes de Majadahonda Guillermo Ortega i Pozuelo de Alarcón Jesús Sepúlveda i l'exsenador Josep Merino.

En un acte dictat aquest dimarts, el magistrat obre una peça separada sobre la "primera època" de la trama Gürtel, en què s'analitzen els actes delictius que es van produir a la Comunitat de Madrid, Castella i Lleó i l'Ajuntament d'Estepona (Màlaga).

Els delictes que el jutge imputa indiciàriament a aquestes 45 persones són els de prevaricació, suborn, tràfic d'influències, malversació de fons públics, frau a l'administració pública, falsedat documental, delictes contra la hisenda pública, blanqueig de capitals, estafa, apropiació indeguda i associació ilíctia en l'àmbit de la contractació.

A més, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 ofereix al PP que es personi en la causa com a partícip a títol lucratiu.

stats