Política 03/11/2022

La nova depuradora de Palma estarà acabada d'aquí a quatre anys

El projecte s'ha adjudicat per 118 d'euros a l'empresa Acuaes i la instal·lació tindrà una capacitat de 90.000 metres cúbics per dia

1 min
Depuradora EDAR I.

PalmaLa nova depuradora de Palma estarà acabada d'aquí a quatre anys. Així ho ha anunciat aquest dijous el president d'Emaya, Ramon Perpinyà: "Feia vint anys que esperàvem la renovació". Des de la seva construcció l'any 1971, la infraestructura no s'ha renovat. El projecte s'ha adjudicat per 118 d'euros a l'empresa Acuaes, a través de fons Next Generation, i segons ha aprovat aquest dimecres el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

La nova es construirà als terrenys contigus a l'antiga, devora Sant Jordi. El projecte es dividirà en tres fases: 6 mesos per a la redacció, 30 mesos per a l'execució, i 12 mesos de proves. Com l'actual, proveirà d'aigua Palma, Marratxí, Esporles i Bunyola.

La instal·lació tindrà una capacitat de 90.000 metres cúbics per dia, gairebé el doble de la capacitat de l'actual. A més, la capacitat per hora serà de 30.000 metres cúbics. "Són quatre línies diferents. Això permetrà fer un millor manteniment, ja que la que tenim ara és monolítica", ha explicat Perpinyà.

Per la seva banda, Juan José Pieras, responsable del projecte d'Acuaes, ha declarat que "l'antiga depuradora es demolirà, però una part es reservarà perquè l'Ajuntament de Palma construeixi un parc lineal".

Tanc de tempestes

A més, s'han aprovat els plecs del projecte del nou emissari, que tindrà una llargada dins la mar de 4.270 metres (3.470 més que l'actual). Perpinyà ha anunciat també que avui s'ha posat en marxa el nou tanc de tempestes, que té una capacitat de 50.000 metres cúbics. "Això evitarà entre el 80% i el 90% tancaments de platges per pluges. La gran majoria d'abocaments quedaran eliminats". Aquest dijous s'ha començat a operar amb aigües brutes, i s'espera que a mitjan novembre ja estigui operatiu de manera definitiva.

stats