Salut
Política 25/07/2022

Manuel Palomino, nou director general de l'IB-Salut

Juli Fuster ha fet efectiva aquest dilluns la dimissió presentada el passat divendres després de la sentència judicial del TSJIB

2 min
Manuel Palomino, director de Pressupostos i gestió

PalmaManuel Palomino, que fins ara era el director de Gestió i Pressupostos de l'IB-Salut, ha estat nomenat nou director general de l'organisme en substitució de Juli Fuster. L'anunci arriba pocs minuts després que Fuster hagi donat les explicacions arran de la sentència judicial del TSJIB, la qual constatava la seva intervenció en un procés de selecció en què participava la seva filla i, segons ha explicat Diario de Mallorca, també hi hauria el seu gendre.

Aquest fet va provocar que hagués de presentar la seva dimissió el passat divendres, amb pressions des dels dos socis de govern del PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem. Altres noms que sonaven per al nomenament eren el d'Eugènia Carandell, actual coordinadora de la campanya de vacunació contra el covid, i Francesc Albertí, subdirector d'Atenció Hospitalària.

"Es paga un preu molt alt"

"Juli Fuster no coneixia aquesta situació i nosaltres [el Govern], tampoc. És un error administratiu i l'hem d'assumir", ha declarat aquest dilluns el portaveu de l'Executiu autonòmic, Iago Negueruela, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern. "Es paga un preu molt alt per ser un govern que busca protegir la imatge dels nostres professionals", ha afegit Negueruela, qui ha defensat que Fuster "no tenia cap intenció en cap procés".

Demanar sobre com és possible que ni Fuster ni el Govern s'assabentessin el mateix divendres de la resolució, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball ha argumentat que el Govern "no interfereix en aquesta situació" i que "els filtres no són polítics, sinó administratius" i que "han fallat".

CCOO valora positivament la decisió

Per la seva banda, Comissions Obreres ha afirmat en un comunicat que "la decisió adoptada per Juli Fuster és la més adequada que podia prendre, atès que això podria enterbolir altres processos pendents que s'estan fent". "Queden per davant molts temes importants a negociar i arribar a acords dins d'una etapa on tenim una àmplia oferta d'OPES", han advertit. Per això adverteixen que continuaran "lluitant per millor les condicions laborals dels professionals que treballen en la Sanitat".

stats