Política 24/11/2022

Kika Coll, Miquel Àngel Barceló i Xisca Mir completen els llocs de sortida de la llista de MÉS a Palma

Neus Truyol i Miquel Àngel Contreras encapçalen la llista, de la qual l'actual regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, queda fora

2 min
MÉS per Palma presenta la llista electoral per a les eleccions municipals de 2023.

PalmaMÉS per Palma ha presentat aquest dimecres la llista electoral per a les eleccions municipals de l'Ajuntament de Palma del 2023. La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, encapçalarà la llista. Miquel Àngel Contreras, coordinador general de Cultura de l'Ajuntament i coordinador de la formació ecosobiranista, serà el número dos. I la directora insular de Patrimoni del Consell de Mallorca, Kika Coll, serà la tercera, destacada per la seva vinculació amb el món del lleure a través del Centre d'Estudis de l'Esplai i com a fundadora i presidenta de la Confraria de Sant Sebastià i els moviments festius de Palma, així com membre de l'Associació de Veïns de Canamunt.

Per altra banda, destaca que l'actual regidor d'Educació i Política Lingüística de Cort, Llorenç Carrió, ha quedat fora, "per motius personals". "Tindrà un altre rol dins l'organització, continuarà estant-hi vinculat, i té el nostre suport", ha declarat Truyol al respecte.

Aprovada a l'assemblea per un 90,1%

La llista es va aprovar aquest dimarts a l'assemblea per un 90,1%. "És una llista diversa de l'esquerra transformadora", ha declarat Contreras, que ha avançat que un de cada cinc seran independents. D'aquesta manera, "es combina l'experiència entre les institucions i la vinculació de moltes persones en els moviments socials associats, arrelades al territori per la seva feina als barris i pobles on viuen, en diferents àmbits, com el medi ambient, la cultura, el patrimoni, la llengua, el feminisme i el col·lectiu LGTBI".

  • Miquel Àngel Barceló, actual president del districte nord, que va ser president de l'associació veïnal de Santa Pagesa fins el 2019.
  • Xisca Mir, geògrafa i actual gerent del SITIBSA, de la Conselleria de Medi Ambient.
  • David Pujol, com a independent, vinculat a l'esquerra alternativa i al cooperativisme.
  • Francisca Niell, la gerent del Patronat d’Escoletes de l’Ajuntament de Palma.
  • Chema Ferrer, conegut per defensar els drets de les persones LGTBI.
  • Uta Maria Gritschke, nascuda a Alemanya i resident a Palma des de fa 15 anys.
  • Joan Font, membre del jovent de l'esquerra mallorquina, Mallorca Nova.

A més, en formaran part Nati Solivelles, psicòloga a l'Hospital d'Inca, que participa en el protocol d'atenció a persones trans a Son Espases. Així com persones vinculades a les associacions veïnals, com Guillem González i Tina Fernández. I també als moviments sindicals, com Josep Lacomba i Maria Bonnin. També hi haurà persones "que representen la trajectòria política de MÉS", com l'exdirector general de Transports del Govern, Antoni Verger, que estarà al número 27, Margalida Capellà –investigadora, activista i impulsora de la Llei de Fosses– i l'exbatle i actual regidor de Cultura i Benestar, Toni Noguera.

Pel que fa als orígens d'aquestes persones, Neus Truyol ha assegurat que la majoria no són de cap dels partits que van constituir MÉS: "A Palma ha acabat aquesta dinàmica per partits que van construir MÉS, des de fa dues legislatures". Els reptes prioritaris pel partit són la diversificació econòmica, l'accés a l'habitatge per limitar la venda a persones no residents, els drets de les dones i les persones LGTBI, el medi ambient, i el reforç dels serveis públics. "Hem creat un equip per donar solucions de manera eficient i il·lusionant", ha afegit.

stats