Política 23/11/2021

Negueruela assegura que abans de la pandèmia no haurien finançat LOS40 Music Awards

El conseller de Model Econòmic ha defensat que amb els doblers s'ha aconseguit arribar al novembre amb les "Illes obertes al conjunt d'Espanya i del món"

2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, al ple del Parlament.

PalmaAbans de la pandèmia el Govern no hauria finançat amb doblers de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) una campanya de màrqueting i patrocinis publicoprivats com LOS40 Music Awards, segons ha explicat el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela. "Si estiguéssim en el 2019, no s'hauria fet", ha dit al ple del Parlament d'aquest dimarts.

Negueruela ha explicat que els recursos econòmics destinats a la gala no provenien directament de l'ITS, i que formaven part del fons Covid, que es nodreix de diversos fons del Govern, entre ells, l'ecotaxa. El conseller ha reiterat que amb aquesta fórmula s'ha aconseguit arribar al novembre amb les "Illes obertes al conjunt d'Espanya i del món".

En aquest sentit, ha recordat que el maig el Govern va acordar fer una campanya de màrqueting i patrocinis amb l'objectiu de mantenir llocs de feina del sector turístic. De fet, el conseller ha assenyalat que han patrocinat "tota mena d'esdeveniments"; concretament, més de 60 en col·laboració publicoprivada. Cal recordar que el mateix Negueruela va defensar que l'Executiu hagi gastat els 580.000 euros, bona part procedents de l'ecotaxa, per patrocinar LOS40 Music Awards.

El diputat del PP Antoni Costa –que ha recordat que si governen eliminaran l'ITS– ha criticat que mentre es continuï cobrant és "insultant" que no es destini íntegrament al medi ambient i a fomentar el turisme de qualitat. "No és admissible que hàgiu convertit una ecotaxa en una ecofarsa", ha afirmat.

La presidenta balear, Francina Armengol, ha retret al diputat popular que en algunes ocasions defensi que els doblers de l'ITS s'han de destinar a finançar infraestructures turístiques i que ara digui que han d'anar a conservar el medi. "La finalitat ha de ser la que marca la llei, aprovada pel Parlament", ha afegit. De fet, Armengol ha defensat que sense els fons Covid no haurien pogut aplicar mesures per mitigar els impactes de la pandèmia.

stats