Política 07/06/2022

Negueruela nega que l'absència d'Yllanes en el debat de la llei turística suposi "una falta de consens"

"Confon consensuar amb defensar els interessos de cada grup polític", ha argumentat el conseller davant una pregunta del PP

2 min
El conseller de Turisme, Iago Negueruela

PalmaEl conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic, Iago Negueruela, ha justificat aquest dimarts l'absència del vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, en el debat de la llei turística, com "una defensa dels interessos del cada grup polític", davant una pregunta formulada pel diputat del PP, Sebastià Sagreras, qui ha acusat l'Executiu de "no tenir consens ni amb els de més a prop". "MÉS per Mallorca i Podem tenen discrepàncies, però han consensuat el text aprovat", ha argumentat Negueruela. "També tenen una posició distinta els sindicats, les organitzacions empresarials, El Pi o Ciutadans, però la realitat és que la llei s'aprova amb un consens", ha afegit.

El conseller ha contraposat els acords aconseguits amb els regionalistes i la formació taronja en la normativa turística, amb l'estratègia que ha seguit el principal partit de l'oposició, que ha decidit impulsar una llei turística "alternativa" i no deixar la seva petjada en el text aprovat la setmana passada. "La diferència de dialogar és el que han fet vostès, el més fàcil és dir que no a tot", ha criticat el titular de Turisme.

L'absència d'Yllanes va portar a la imatge de Negueruela assegut a la cadira del vicepresident, al costat de la presidenta del Govern, Francina Armengol, un fet titllat de "ninada" per Sagreras. El diputat del PP també ha criticat la recerca de l'acord per part de Ciutadans, sobre l'eliminació de la reducció de places en establiments de menys 150 places turístiques, quan es modernitzi la infraestructura. "És un posicionament innocu de pidolar una fotografia tot i estar en contra de la part essencial de la llei", ha exposat.

"El grau d'eslògans i proclames que fa vostè és tan ridícul com per parlar dels seients del Parlament que ens ho hem canviat centenars de vegades aquesta legislatura", ha subratllat Negueruela en la seva rèplica. El conseller de Turisme ha retret al diputat popular les paraules del president del PP, Alberto Núñez Feijóo. "Vostès avui no parlen d'economia, d'autònoms, dels problemes de la ciutadania, perquè el seu líder ha dit que està en contra del model de fixos discontinus", ha conclòs.

stats