Política 31/01/2022

Negueruela sobre la llei turística: "No hi ha més capítols que els que ha explicat la presidenta"

El portaveu del Govern s'ha negat a confirmar o desmentir cap informació sobre la futura normativa que no hagi sortit de l'Executiu

2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela

PalmaEl portaveu del Govern balear i conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, ha assegurat aquest dilluns que "no hi ha més capítols que els que va explicar la presidenta en la presentació abans d'Exceltur", en referència a la futura llei turística de les Balears. En aquest sentit, Negueruela s'ha negat a confirmar o desmentir cap informació sobre la normativa que no hagi sortit del Govern.

"Volem que les línies generals hagin estat pactades amb els agents socials. D'aquí a unes setmanes en donarem més detalls", ha afirmat el portaveu en la roda de premsa de Consell de Govern aquest migdia. Aquestes línies són les que ja es varen anunciar: "El vessant mediambiental i el social", ha puntualitzat el conseller.

Preguntat per les informacions publicades a mitjans locals sobre l'esborrany de la llei, Negueruela ha advertit que "hi ha coses que no són certes, que no han sortit del Govern". "No especularé, no faré una notícia, no diré coses que no hi ha a la llei", ha mantingut el conseller.

Per la seva banda, els grups parlamentaris s'han pronunciat sobre la futura llei turística. Des de l'oposició, el portaveu del PP, Toni Costa, ha estat rotund: "El plantejament que s'ha fet pren per beneits els ciutadans de les Balears", ha dit. A més, Costa que ha lamentat una altra vegada que l'anunci de la llei es fes a Fitur. El popular també ha insistit que, per a ell, "el Govern ha pres decisions llançant quatre idees amb campanyes de màrqueting a Madrid". El PP també ha fet referència als socis dels socialistes a l'Executiu, els quals ha assegurat que "ni tan sols saben del que estan parlant".

Mentrestant, MÉS per Mallorca ha explicat que el grup parlamentari "no té cap text" de la llei, segons el seu portaveu, Josep Ferrà. Des d'Unides Podem han assegurat que treballen per presentar esmenes i millores per quan hi hagi la tramitació parlamentària perquè sigui una llei de turisme sostenible, segons ha explicat la seva portaveu adjunta, Esperança Sans.

Per altra banda, El Pi ha assegurat que "no es coneixen ni el text, ni els punts, ni la lletra petita" de la llei i es fa difícil valorar-la, però el portaveu al Parlament, Josep Melià, ha recordat que el seu partit considera que la llei turística "ha d'anar més enllà de les condicions laborals i sostenibles", com la facilitat per la reforma d'establiments turístics.

stats