Política 25/05/2021

Negueruela assegura que les Illes varen ser el territori estatal que més vols van recuperar del 17 al 24 de maig

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball destaca que l'estratègia del Govern té el suport del sector privat

2 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha explicat aquest dimarts en el ple del Parlament que les Illes Balears han estat la comunitat autònoma de l'Estat i la setena d'Europa que més vols va recuperar als seus aeroports entre el 17 i el 24 de maig en comparació amb l'any 2019, quan no hi havia pandèmia de covid-19. Negueruela ha respost una pregunta de la diputada del PP Salomé Cabrera, que ha demanat per les previsions del Govern pel que fa al turisme britànic.

"L'estratègia del Govern és l'encertada. Se salven vides i es reactiva el sector turístic", ha dit Negueruela, que ha reiterat que "som la destinació més oberta de la Mediterrània" i que "el sector privat reconeix" la tasca de l'Executiu. Segons el conseller, "es fa una bona feina respecte del Regne Unit". Davant les crítiques de Cabrera, que l'ha acusat d'atacar la Comunitat de Madrid per les seves xifres sanitàries, el titular de Turisme ha insistit que "si la mitjana espanyola fos la de les Balears, estaríem oberts".

Per la seva part, la diputada popular ha reclamat que es treballi "a través de la diplomàcia", perquè, "malgrat que els britànics poden entrar sense PCR, en tornar han de fer quarantena i proves". "Ens hauria agradat veure la mateixa interacció que amb Alemanya", ha afegit.

"Podrien alegrar-se que es comença a veure una reactivació del turisme. Podrien valorar la feina, com ha fet el sector privat", ha replicat Negueruela als retrets de Cabrera.

Valoració de Fitur

D'altra banda, Negueruela també ha fet una valoració de la presència de les Balears a Fitur, en la seva resposta al diputat de Ciutadans Marc Pérez-Ribas. "Fitur ha estat una oportunitat i els anuncis dels canvis als controls de ports i aeroports han estat ben acollits", ha explicat el conseller sobre la fira turística madrilenya, a més de destacar que tant Iberia com easyJet han anunciat que incrementaran la connectivitat amb les Illes i que començaran a arribar creuers. "També hi ha hagut sensacions positives quant a la recuperació del mercat nacional", ha afegit. El titular de Turisme ha subratllat que "estam en un mes clau" per a la reactivació econòmica de les Balears, però també ha mostrat la seva satisfacció perquè les Illes estan "obertes per tenir una bona temporada".

"Està molt crescut i se li està posant cara de Pedro Sánchez", ha ironitzat per la seva part Pérez-Ribas, que ha acusat el Govern de deixar el sector desemparat "durant 11 mesos". "S'ha aprofitat l'aturada de la pandèmia per fer un bot de qualitat com a destinació? Per formar els nostres treballadors? Per invertir en millores tecnològiques? Tenim propostes transformadores a mitjà termini?", ha demanat també el diputat taronja, que ha advertit que la competència de les Balears "no ha perdut el temps".

stats