Política 06/06/2022

Negueruela exigeix a Feijóo "no posar dubtes sobre la figura del fix discontinu"

La cap de l'Executiu, Francina Armengol, va afirmar que el president del PP "és un perill per als treballadors i les Balears"

2 min
El conseller de Turisme, Iago Negueruela, aquest dimarts

PalmaEl conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic, Iago Negueruela, ha exigit al PP aquest dilluns que "no posi en dubte la figura del fix discontinu que tant ha costat protegir". "Els dubtes són perillosos", ha exposat. Negueruela s'ha referit així a les declaracions que va fer el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, en una entrevista a Onda Cero, en les quals acusava el govern de "maquillar" les dades d'ocupació, argumentant que "hi ha més de mig milió d'aturats que no computen en les xifres d'atur perquè ara es diuen fixos discontinus".

Les afirmacions de Negueruela se sumen a les que va fer divendres la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui assenyalava que Feijóo "és un perill per als treballadors i les Balears", ja que "els fixos discontinus computen des de fa 25 anys, i són claus per a l'economia balear". "En realitat, no està capacitat ni per dirigir l'oposició", criticava la cap de l'Executiu.

El conseller de Treball ha indicat que el president del PP "o bé desconeix la normativa o intenta perjudicar els interessos de les Balears i d'una figura històrica a les nostres illes". A les Balears, el fix discontinu és molt present en el món del turisme, per l'estacionalitat del sector. "Negar l'evidència és perillós, i el PP es capfica a anar en contra de l'evidència d'un model de sortida de la crisi", ha destacat.

Negueruela, a més, ha asseverat que la temporalitat es diferencia del fix discontinu, ja que el caràcter de contracte fix s'ha de donar, en el segon cas, "des del primer dia" i no al cap de tres anys. "La dreta obvia sempre la part de més drets", ha lamentat el portaveu de l'Executiu. També ha incidit que la reforma laboral ha fet augmentar els fixos discontinus i ha "disminuït la temporalitat", cosa que ha suposat un increment de la contractació indefinida. "El salt qualitatiu és fort", ha afirmat. "Per un error gran de Feijóo, la dreta d'aquí, en comptes de dir-li com funciona, ha intentat defensar allò indefensable", ha afegit.

stats