Temporal
Política 29/08/2023

Negueruela demanarà al Parlament on era el director general d'Emergències el diumenge del temporal

El PSIB censura l'"absència" del Govern, especialment de Prohens, que era en un acte a Galícia per "la investidura parany de Feijóo"

ARA Balears
2 min
A la dreta, Iago Negueruela.

PalmaEl portaveu del grup parlamentari socialista, Iago Negueruela, ha denunciat la "gestió caòtica" que el Govern ha fet del temporal, "que ha deixat importants danys materials, dues persones, un pare i un fill, desapareguts en aigües de Menorca i encara milers de persones que no poden tornar a ca seva". Negueruela ha parlat en una roda de premsa en què també ha anunciat que demanarà al Parlament on era el director general d'Emergències aquest diumenge, quan el temporal copejava les Balears. També demanarà quantes vegades ell i la consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Maria Estarellas, varen assistir a les reunions de la comissió tècnica de seguiment.

"Mentre el Govern va estar absent, durant gairebé tot diumenge", la Comunitat es trobava "immersa en un dels temporals més importants dels darrers anys", ha lamentat. "L'absència de la consellera de Presidència i Administracions Públiques, del director general d'Emergències i de la mateixa presidenta del Govern, Marga Prohens, durant gairebé tot el dia, fins que ho denunciàrem els socialistes, diu molt", ha subratllat.

En aquest sentit, ha cregut que "tal vegada el fet de pactar amb negacionistes del canvi climàtic, com Vox, hagi canviat la percepció del PP, però adverteix que els temporals seran cada vegada més habituals i greus, per la qual cosa es converteix en un fet fonamental una millor planificació, tenint en compte la combinació de baixes pressions amb l'alta temperatura de la mar el mes d'agost". Així, ha defensat que "el Govern hauria d'escoltar més els científics i menys Vox i haver estat on tocava".

Negueruela ha tret pit de la gestió de l'Executiu anterior i ha afegit que "no va anar així", referint-se a la gestió dels temporals en la legislatura anterior. "Fins que els socialistes no vàrem denunciar aquestes absències, la consellera de Presidència i Administracions Públiques no va donar la cara", ha reiterat, i ha lamentat que la presidenta Margalida Prohens "continuàs a Galícia, on va acudir a un acte de campanya per la investidura del president del PP nacional, Alberto Núñez Feijóo, tot i que el seu lloc era amb la seva gent, al capdavant de la gestió a les Balears".

stats