Política 09/05/2022

Negueruela assegura que "no hi ha cap tensió dins el Pacte" a causa de la llei turística

El conseller també ha dit que el PP menteix quan diu que la normativa posa en perill 100.000 places turístiques

2 min
El portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela.

PalmaEl portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, ha assegurat aquest dilluns al Consell de Govern que "no hi ha cap problema ni discussió interna" amb els partits del Pacte amb relació a la llei turística. Negueruela ha explicat que es presentaran esmenes de manera conjunta per "millorar la llei i el model econòmic".

Una d'aquestes esmenes conjuntes serà la del "decreixement" a partir del 2x1 amb l'intercanvi de places turístiques. És a dir, que per poder comercialitzar una plaça se n'hauran de donar de baixa dues quan hi hagi una compra a partir de l'intercanvi entre particulars. Cal recordar que això es començarà a aplicar d'aquí a quatre anys, tal com va avançar l'ARA Balears.

Així mateix, referent a aquesta esmena, Negueruela ha recordat que si es compra un hotel sencer o un allotjament de lloguer vacacional no hi haurà l'efecte 2x1. A més, en aquest sentit, també ha volgut reivindicar que les paraules del portaveu del PP, Antoni Costa, que la llei turística posarà en perill 100.000 places, "són mentides". "La llei turística no afecta les places del lloguer turístic, estan en la mateixa situació. Són places que no es varen comprar en el seu moment i, per conseqüència, no varen passar per la borsa".

Negueruela ha assegurat que serà una llei que tindrà esmenes pactades amb partits més enllà del Pacte (amb El Pi i Ciutadans), "menys del PP i Vox, que van en contra del mateix sector i en contra dels drets dels treballadors", ha dit, fent esment a la reforma laboral. A més, ha insistit "que es llevin la careta i diguin la veritat, volen la precarietat laboral, els autodispensadors d'alcohol, el turisme d'excessos i continuar creixent".

Finalment, ha reivindicat que la llei és "de progrés, pionera i cerca una millora de la competitivitat del sector". El conseller ha detallat que s'ha anat posant en contacte amb la FEHM i també amb l'economista Antoni Riera, gerent de la fundació Impulsa, sempre apuntant al repte de millorar amb relació a la competitivitat.

stats