DRET A DECIDIR
Política 04/10/2014

Trias, als ajuntaments sobiranistes: "És un dia històric, hem aconseguit fer pinya com fa 100 anys"

920 dels 947 consistoris catalans entreguen aquest dissabte a Mas les mocions de suport al 9-N aprovades les últimes setmanes

Marc Colomer / Oriol March
2 min

BarcelonaNova imatge de fortalesa i unitat del procés cap a la consulta del 9 de novembre, ara del món municipal. Més de 900 alcaldes catalans fan entrega aquest dissabte al matí dels certificats dels acords de ple en suport a la consulta del 9 de novembre promoguts per l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència. L'acte es fa l'endemà de la renovació del compromís del Govern i els partits favorables al dret a decidir sobre la independència amb la consulta del novembre.

Als alcaldes, que representen el 96% dels municipis catalans, els ha rebut primer l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i després s'han dirigit al Palau de la Generalitat a fer entrega dels acords al president de la Generalitat, que estarà acompanyat per una delegació de la mesa del Parlament encapçalada per la presidenta Núria de Gispert. Trias els ha assenyalat el caràcter "històric" de la cita i ha recordat que s'ha reeditat l'esperit de fa un segle, quan els ajuntaments del país van defensar l'autonomia.

En l'acte, l'expressió d'una autèntica "revolució dels ajuntaments", en paraules de Miquel Buch, també hi prendran part els presidents de l'ACM i l'AMI, Miquel Buch i Josep Maria Vila d'Abadal respectivament, i els presidents de les quatre diputacions catalanes: Salvador Esteve (Barcelona), Joan Giraut (Girona), Joan Reñé (Lleida) i Josep Poblet (Tarragona).

Un acte que evoca el del 1918

L'entrega dels acords de ple municipals es produeix 96 anys després de la concentració de 1.046 alcaldes a la plaça de Sant Jaume per mostrar el suport del món local a la Generalitat en defensa de l'autonomia, en un procés que va acabar posant les bases del primer projecte estatutari.

stats