Política 18/06/2014

La morositat dels bancs augmenta a l'abril després de tres mesos de caigudes

Els crèdits impagats concedits per bancs, caixes, cooperatives i establiments financers van situar-se al 13,44%, una xifra superior al 13,38% que havien registrat al mes de març

Efe
1 min

MadridLa morositat del crèdit concedit per bancs, caixes, cooperatives i establiments financers va augmentar el passat mes d'abril, fins arribar al 13,44%. Aquest descens trenca amb la tendència a la baixa dels tres primers mesos de l'any, havent-se situat al 13,38% el mes de març.

Segons dades el Banc d'Espanya, la cartera de crèdit total del sistema financer espanyol es va reduir a l'abril fins els 1,426 bilions d'euros, inferior als 1,440 bilions del mes de març, fet que explica en gran part l'increment en sis centèssimes dels pagaments dubtosos.

El descens d'impagats registrat al gener de 2014 va ser el primer des del febrer del 2013 i va situar la ràtio de morositat al 13,53%. Des d'aleshores, l'indicador havia anat a la baixa fins el passat mes d'abril.

Aquest any la morositat dels consumidors també va augmentar per primer cop des de l'inici de la crisi, fonamentalment a causa de l'elevada taxa d'atur i de l'augment de persones que no reben cap tipus de prestació.

stats