Obituari
Política 24/11/2023

Mor Antoni Marí Calbet, expresident del Consell d'Eivissa i Formentera

Va ser el màxim dirigent de les Pitiüses durant 12 anys

ARA Balears
2 min
Antonio Marí Calbet

PalmaAntoni Marí Calbet, expresident del Consell d'Eivissa i Formentera als anys noranta i amb una dilatada carrera política ha mort a 92 anys. Nascut a Eivissa el 1932, Marí era metge de professió fins que l'any 1979 va entrar al món de la política i fou nomenat conseller de Salut i Assumptes Socials. Poc menys de deu anys més tard, el 1987 va guanyar les eleccions i va ser el president de les dues illes. El seu mandat es va allargar 12 anys, ja que va sortir també vencedor dels dos comicis següents (el 1991 i el 1995).

Marí Calbet va abandonar la política activa el maig de 2003. En 2007, va rebre el premi Ramón Llull del Govern balear. La seva mort arriba mesos després de la mort també de la seva filla, la diputada Virginia Marí, qui va seguir les passes del seu pare en el món de la política i va ser batlessa d'Eivissa.

Des del Partit Popular (partit en el qual militava i representava a les institucions) han lamentat la seva mort i han publicat un vídeo de recull d'imatges de l'expresident del consell de les Pitiüses on recorden alguns dels seus moments polítics més recordats.

Per la seva banda, Marga Prohens també ha utilitzat les xarxes socials per enviar el condol a familiars i amics de Marí, el qual ha definit com una persona que forma part de la "història de la política a les nostres illes i home de conviccions i indubtable vocació de servei". A més, ha destacat la seva "gran labor" per "transformar les dues illes" i ha destacat els seus valors: "Sempre va ser ferm defensor dels interessos de les Pitiüses".

Els socialistes d'Eivissa també han fet una piulada en què lamenten la mort d'Antoni Marí Calbet i envien les seves condolences a familiars i amics de l'expresident del Consell d'Eivissa i Formentera.

Tres dies de dol oficial

El Consell d'Eivissa ha decretat tres dies de dol oficial, entre avui i diumenge (inclòs) per la mort de l'expresident. Amb això, des de l'entitat insular s'ha decretat que tots els edificis del Consell Insular d'Eivissa han d'abaixar les banderes a mitja asta en senyal de respecte per la pèrdua del metge i polític.

A través d'un comunicat, han explicat que, d'altra banda, el consell insular ha posat a l'abast la família de Marí Calbet el Saló de Plens de seu institucional (avinguda d'Espanya, 49) per a la celebració de la capella ardent que tindrà lloc aquest dissabte 25 de novembre, a partir de les 10 hores fins a les 12.45 hores.

stats