Crisi al Botànic

Mónica Oltra descarta dimitir després de ser imputada: "És una cacera política de l'extrema dreta"

La dirigent de Compromís destaca que la interlocutòria reconeix que no existeixen "proves directes" contra ella

Daniel Martín
2 min
La vicepresidenta i consellera del govern valencià, Mónica Oltra, aquest divendres.

ValènciaLa vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives del govern valencià, Mónica Oltra, ha insistit aquest divendres que no dimitirà del seu càrrec tot i la seva imputació pel cas de l'abús a una menor tutelada per part del seu exmarit Luis Eduardo Ramírez. Segons la dirigent de Compromís, tot plegat és una "cacera política de l'extrema dreta". Així ho ha dit en la compareixença posterior al ple del Consell.

Per defensar la seva decisió, Oltra s'ha basat en una cita de la resolució judicial que assenyala que, tot i que hi ha "indicis de l'existència d'un concert” per “protegir la carrera política de l'aforada” o "la seva aleshores parella" no existeixen "proves directes" contra ella. "Esta frase defineix la resolució", ha emfatitzat. A més, i en ser preguntada sobre si quin moment del procés judicial pot esdevenir una línia vermella que l'obligui a deixar l'executiu ha assegurat que “cap". "Cap fase del procés judicial canvia la realitat”, ha adduït.

Per a la vicepresidenta del Consell, mantenir-se en el càrrec respon a "una posició ètica, estètica i política i no a una de personal" per no cedir a una querella de l'extrema dreta. També ha assegurat que davant "una cacera de l'extrema dreta" ella no pot defallir, ja que, si ho fes, afavoriria que després altres patiren aquesta "persecució". "Esta gent no pot guanyar", ha insistit. Segons la posició de la dirigent de Compromís, amb la seva decisió de mantenir-se a l'executiu és "coherent".

Preguntada sobre l'afirmació que en el seu moment li va dir a l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps, quan va afirmar que ella dimitiria si fora imputada, Oltra ha qualificat d'odiosa la comparació de la seva situació amb "el comportament corrupte del PP", i ha dit que ella ha actuat amb "total transparència i lleialtat parlamentària" donant totes les explicacions possibles, i que sempre ha desvinculat les imputacions de les línies ètiques.

Finalment, ha afirmat que durant tota la seva trajectòria a la conselleria ha actuat "amb total transparència" i que continuarà fent-ho. També ha dit que no ha parlat amb el cap del Consell, Ximo Puig, sobre la seva situació processal, i ho ha justificat subratllant que el president "sap perfectament el que hi ha" i que tots han de "resistir la pressió".

stats