Política 14/06/2022

Mir assegura que les modificacions a l'Estany del Peix han disminuït els impactes ambientals

El conseller de Medi Ambient i Territori ha dit entendre el debat social que han provocat aquestes actuacions, però ha defensat que suposen "una passa de gegant"

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'una àncora a les aigües de les Balears.

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha assegurat aquest dimarts durant el ple del Parlament que les actuacions executades a l'Estany del Peix, a Formentera, han suposat una disminució "exponencial" de l'impacte ambiental registrat fins ara en aquest espai natural. Així ho ha manifestat després de ser preguntat per la diputada del PP, Tania Marí, sobre els blocs de formigó de 3.000 quilos i la passarel·la que s'han instal·lat en aquesta zona.

Si bé és cert que Mir ha assegurat que coneix i entén el debat social que han provocat aquestes actuacions, ha sostingut que suposen "una passa de gegant", ja que és la primera vegada que es posa en marxa un projecte de regulació i ordenació d'embarcacions a l'Estany del Peix.

Situació prèvia

"No ha fet referència a la situació prèvia, al caos que hi havia a l'Estany del Peix, a les més de 500 embarcacions fondejades i als morts il·legals", ha apuntat el conseller, que no creu que sigui "honest ni oportú" no tenir en compte "la realitat cronològica del projecte". Així mateix, ha manifestat que el que ha fet el Govern és acompanyar el Consell de Formentera en aquesta actuació, que té l'objectiu de regular i ordenar els fondejos en aquest espai protegit.

Per la seva banda, Marí ha criticat que les intencions de la institució insular de protegir aquesta zona "no coincideixen amb el projecte presentat". En aquest sentit, ha exposat l'impacte que suposen els blocs de formigó de 3.000 quilos i la passarel·la que s'han instal·lat en aquest indret. Marí també ha demanat a la Conselleria de Medi Ambient i Territori si sancionarà els responsables d'aquest "despropòsit" o si "mirarà cap a un altre costat".

stats