Política 22/02/2022

Mir assegura que l'APB no ha comunicat la creació d'una zona de quarantenes a Eivissa

El conseller considera que es tracta d'una qüestió "important" que ajudaria a controlar l'entrada d'espècies invasores a les Balears

ARA Balears
1 min
El port d'Eivissa.

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha assegurat aquest dimarts que l'Autoritat Portuària de Balears (APB) no els ha comunicat la creació d'una zona de quarantenes al port d'Eivissa per evitar l'entrada d'espècies invasores.

Mir, que ha sol·licitat l'habilitació d'aquesta zona en diverses ocasions, considera que es tracta d'una qüestió "important". "Continuarem insistint en aquesta zona de quarantena", ha reivindicat el conseller, que ha remarcat que, mentrestant, continuaran cercant mecanismes "legals i efectius" per controlar l'entrada d'aquestes espècies als ports de l’arxipèlag. Per altra banda, ha subratllat que ja ha plantejat en diverses reunions la necessitat de crear aquest espai, no només a Eivissa, sinó també a altres ports.

Així ho ha indicat durant el ple del Parlament, després de ser preguntat per la diputada del PP, Virginia Marí. Durant la seva intervenció, la diputada popular ha remarcat que és "urgent" que l'APB posi en marxa aquesta zona. A més, ha suggerit que la quarantena d'aquestes espècies també es faci als ports d'origen.

stats