Corrupció
Política 06/03/2024

El Ministeri de l'Interior ha esborrat tots els correus del càrrec que va contractar l'empresa del cas Koldo

Així ho ha respost després del requeriment del jutge de l'Audiència Nacional

ARA Balears
1 min
Gent a Palma amb mascaretes durant la pandèmia.

PalmaEl Ministeri de l'Interior ha respost al requeriment del jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas Koldo, Ismael Moreno, que ha esborrat tots els correus electrònics del compte corporatiu del funcionari que es va encarregar de la contractació de l'empresa de la trama —Soluciones de Gestión— per a la compra de mascaretes el 2020: "No hi ha cap contingut". Així consta en una carta de la Secretaria d'Estat de Seguretat a què ha tingut accés Europa Press i que figura en un annex a un informe de l'UCO de la Guàrdia Civil.

La carta està datada el 20 de febrer, un dia després que el jutge sol·licités a Interior còpia dels correus electrònics —d'entre l'1 de gener i l'1 de juliol del 2020— de Daniel Belmar, que va estar al capdavant de la Subdirecció General de Planificació i Gestió d'Infraestructures i Mitjans de la Secretaria d'Estat de Segureta en l'època que s'investiga. Interior explica que Belmar va cessar al seu destí el març del 2023 quedant en aquesta data anul·lat el correu mail utilitzat pel mateix, dbelmar@interior.es".

Des del Ministeri expliquen que tal com determina la llei de conservació de dades, l'obligació de conservar aquests correus electrònics cessa al cap de dotze mesos computats des de la data en què s'hagi produït la comunicació. Per aquest motiu no existeix cap contingut a les bústies o carpetes del correu electrònic corporatiu entre l'1 de gener de 2020 fins a l'1 de juliol de 2020 de Daniel Belmar. Soluciones de Gestión va signar amb Interior un contracte de subministrament de mascaretes per valor de 3,4 milions d'euros, que ara s'està investigant per presumptes irregularitats.

stats