Teatre Principal de Palma
Política 23/08/2023

MÉS sospita que el PP vulneri els estatuts del teatre Principal de Palma per "ocultar" que la consellera el dirigeixi personalment

La formació ha criticat que es tracta d'una "cortina de fum" i exigiran un informe als serveis jurídics

ARA Balears
2 min
Façana del Teatre Principal.

PalmaEl portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha anunciat aquest dimecres que sol·licitarà un informe jurídic sobre la legalitat de la delegació de funcions davant les seves sospites que el PP vulneri els estatuts del teatre Principal de Palma per "ocultar" que la consellera de Cultura, Antònia Roca, dirigeixi el teatre. En aquesta línia, Alzamora ha assenyalat que els estatuts de l'entitat permeten la delegació de les competències en la vicepresidenta i, aquesta, en el gerent, "però no es poden delegar als treballadors les atribucions del gerent".

De fet, el portaveu ha assenyalat que el pacte entre PP i Vox "ha intentat amb aquesta maniobra amagar i disfressar que serà un càrrec polític qui directament gestioni el Principal". Així, ha anunciat que sol·licitarà un informe als serveis jurídics de la institució sobre la legalitat de la decisió presa pel Patronat del Teatre de delegar les funcions del gerent a l'espera de la designació d'un nou gestor.

Alzamora ha criticat, així mateix, la "irresponsabilitat" de l'equip de govern amb "el seu intent de traslladar a l'opinió pública que seran tècnics i funcionaris els que es facin càrrec de la gestió". "Els tècnics ja tenen atribuïdes les seves funcions i tasques", ha afegit. En aquest sentit, ha censurat que "aquesta proposta d'encomanar-los la gestió no té sentit" i ha assegurat que des de l'equip de govern "ho saben, i és una cortina de fum per amagar que serà la consellera de Cultura, Antònia Roca, qui l'assumeixi directament".

Segons Alzamora, el PP és "un expert en aquesta manera de conducta" perquè "ja van col·locar un conseller a dirigir IB3 i ara això".

"És molt trist, però no sorprèn", ha sentenciat. Mentre es resol la situació, el portaveu ha insistit a demanar la dimissió de la consellera de Cultura per "la seva mala gestió i falta de projecte respecte d'una institució cultural tan important com és el teatre Principal". Així mateix, MÉS ha lamentat "la política d'improvisació i falta de projecte cultural del govern insular presidit per Llorenç Galmés amb la posada en marxa d'un més que dubtós procés selectiu per designar un nou responsable del principal espai escènic de Mallorca".

stats