Política 24/08/2021

MÉS retreu a Sánchez que els pobles afectats pel cap de fibló no s'han declarat zona catastròfica

El senador ecosobiranista Vicenç Vidal critica la rapidesa del president a protegir les àrees incendiades aquest estiu a la Península

ARA Balears
1 min
Efectes del Cap de Fibló

PalmaMÉS per Mallorca ha retret al president del govern espanyol que els pobles de Banyalbufar, Valldemossa i Esporles encara no hagin estat declarats zona catastròfica amb motiu del cap de fibló de fa un any. Vicenç Vidal, senador autonòmic de les Illes Balears, s'ha mostrat "indignat" per la rapidesa de Pedro Sánchez a protegir les zones afectades pels incendis d'aquest estiu a la Península, mentre que els municipis illencs "són ignorats".

Vidal ha lamentat que el Sánchez anunciàs fa dos dies a Àvila que el Consell de Ministres havia aprovat el 29 d'agost declarar "zona catastròfica" totes les comunitats autònomes peninsulars afectades pels incendis d'aquest estiu, mentre que, "sorprenentment", Banyalbufar, Valldemossa i Esporles –amb 700 hectàrees arrasades pel cap de fibló de fa un any– no han rebut cap mena d'ajut i "són sistemàticament ignorats".

L'ecosobiranista, aprofitant que s'acosta el primer aniversari del cap de fibló del 29 d'agost de 2020, ha expressat –visiblement molest– que "el govern estatal ignora, una vegada més, com afecten els desastres naturals la comunitat balear". Per a Vidal, "encara és l'hora, un any després, que Pedro Sánchez i Teresa Ribera reaccionin".

En aquest sentit, els ha acusat d'"una lamentable deixadesa que comença a ser insuportable per als ciutadans de les Balears". Cal recordar que el setembre del 2020, pocs dies després del succés, el senador autonòmic ja va reclamar que els tres municipis afectats fossin declarats "zona catastròfica" per part de l'executiu estatal.

stats