Política 21/06/2021

MÉS reclama que la mar Balear sigui "Zona Marina Especialment Sensible"

Els ecosobiranistes reclamen més mesures per protegir els ecosistemes marítims de l'Arxipèlag

ARA Balears
1 min
Gorgònia ben conservada, a Eivissa

PalmaMÉS per Mallorca ha reclamat a l'Organització Marítima Internacional (OMI) que declari la mar Balear "Zona Marina Especialment Sensible" (ZMES). Els ecosobiranistes han registrat aquest dilluns una petició al Parlament amb l'objectiu d'instar l'organisme a declarar la zona marítima de l'Arxipèlag com a ZMES amb l'objectiu d'augmentar la protecció dels ecosistemes marins.

A través d'un comunicat, MÉS per Mallorca ha remarcat que la mar Balear es troba en una situació de "vulnerabilitat" a causa de l'intens trànsit marítim i la contaminació per hidrocarburs i substàncies perilloses que això suposa. Els ecosobiranistes han explicat que si l'Organització Marítima Internacional (OMI) declara la mar Balear "Zona Marina Especialment Sensible" augmentaran les mesures de protecció i s'inclouran zones restringides a la navegació, rutes obligatòries per a vaixells en trànsit i un sistema de notificació per a totes aquelles embarcacions que transportin hidrocarburs pesats al seu pas per les Illes o que tinguin com a destinació un port de les illes Balears.

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha defensat que aquesta mesura és necessària per protegir l'ecosistema marítim de l'Arxipèlag. "Exigim figures de protecció més profundes i, alhora, de major amplitud que ens permetin resoldre de manera definitiva els problemes derivats de la massificació turística produïda pels megacreuers turístics", ha destacat Ferrà.

stats