Llengua
Política 16/03/2023

MÉS demanarà a Madrid que no elimini el 75% de català dels estudis de Magisteri

Apesteguia denuncia els "principis uniformitzadors i castellanitzadors" del Ministeri d'Universitats

1 min
El candidat a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, i el senador Vicenç Vidal.

PalmaMÉS per Mallorca denuncia les intencions del govern estatal d'eliminar el 75 per cent dels crèdits de català dels plans d'estudis de Magisteri d'Infantil i Primària, arran de la proposta de reforma del Ministeri d'Universitats, que en aquests moments es troba en fase d'exposició pública. Segons Apesteguia, "la modificació que vol dur a terme el govern de Pedro Sánchez causa que, de les quatre assignatures que ara hi ha en català, es passarà a només una". Aquesta canvi, segons el coordinador de MÉS, respon a "una tendència castellanitzadora i uniformitzadora per part de la cartera d'Universitats i el seu ministre, Joan Subirats [Unides Podem]".

D'altra banda, el senador Vicenç Vidal ha manifestat que s'afegiran "a les al·legacions que defensa la UIB" i que demanen que "es retorni al consens que hi havia dins la Conferència de Degans". "Amb aquest reforma just 18 crèdits , del total de 240 del grau, quedarien a disposició de les facultats i, a més, no es garanteix l'equilibri entre les matèries pedagògiques i la formació específica", ha manifestat el senador.

"Decisions com voler tirar endavant reformes universitàries com aquestes són un atac cap a l'autogovern i la llengua catalana. Per a MÉS per Mallorca, els estudis de Magisteri són clau per avançar en la normalització lingüística, per això demanaran al govern de Sánchez que faci marxa enrere", ha assegurat Apesteguia.

stats