Política 15/09/2022

MÉS - Estimam Palma rebutja que s'impulsin rutes turístiques noves amb els Estats Units

El partit ecosobiranista rebutja la iniciativa del batle de Palma, José Hila

ARA Balears
1 min
Un avió s'enlaira a l'aeroport de Palma.

PalmaMÉS - Estimam Palma rebutja que s'impulsin noves rutes turístiques amb els Estats Units, segons ha manifestat la formació en un comunicat aquest dijous. Cal recordar que el batle de Palma, José Hila, va explicar que l'Ajuntament treballa perquè hi hagi noves connexions amb el país nord-americà després de l'èxit que han tingut aquest estiu els vols entre Palma i Nova York, amb tres freqüències setmanals.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat i portaveu de MÉS - Estimam Palma, Neus Truyol, ha recordat que "la pressió i la massificació turística" que pateix Ciutat "ja són enormes" i ha remarcat que "el futur del turisme passa pel decreixement". "Obrir més rutes amb els Estats Units va en sentit contrari", ha afegit. En el mateix sentit s'ha expressat el coordinador de MÉS-Estimam Palma, Miquel Àngel Contreras. "La saturació turística genera greus problemes de convivència i ambientals", ha advertit.

Contreras també ha recordat que l'informe del Comitè d'Experts per a la Transició energètica a les Balears assenyala que un 30% del consum energètic de les Illes és a causa del transport aeri i que "és imprescindible reduir el nombre de turistes per donar resposta al canvi climàtic".

El partit ecosobiranista ha fet una crida a fomentar la diversificació econòmica, en lloc de propiciar noves rutes turístiques, a treballar pel canvi de model i fomentar altres sectors econòmics. "Hem d'impulsar una economia més sòlida, que respongui a les necessitats de Mallorca i la seva gent. No més i més turisme", ha sentenciat Truyol.

stats