Habitatge
Política17/10/2023

MÉS per Palma demana suspendre el Decret llei d’habitatge

Considera que la normativa no resol el principal problema que es viu a Ciutat: l'accés a un domicili

ARA Balears

PalmaMÉS per Palma reclama que se suspengui el Decret llei 6/2023 de mesures urgents en matèria d'habitatge perquè els canvis podrien ser contraproduents i provocar problemes greus. Tot i que reconeixen que algunes de les premisses podrien ser vàlides, des del partit ecosobiranista consideren que no ajuden a resoldre el problema principal: l'accés a l'habitatge.

La regidora ecosobiranista de Cort, Neus Truyol ha destacat que "els habitatges han de ser per viure-hi, no per especular" i que si es fa una reforma en el Decret hauria de ser enfocada en aquest sentit i s'hauria de comptar amb la participació i el consens de les víctimes d'aquest increment de preus provocat per l'especulació per tal de cercar solucions i la manera de posar fi a aquesta problemàtica.

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, Truyol ha denunciat que aquesta norma suposa "un atac directe a la sobirania i les competències municipals en termes urbanístics". "Aquest decret ja està en vigor, abans que l'Ajuntament hagi pogut analitzar i decidir quines mesures vol aplicar", ha sentenciat. En aquest sentit, l'ecosobiranista ha remarcat que la cooperació entre institucions és "imprescindible" per solucionar un problema tan greu com el de l'habitatge i ha lamentat que el Govern balear trepitgi i menystingui els ajuntaments.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, han criticat que el nou decret impulsat pel Govern balear perjudica la "bona planificació urbana de Palma" i que suposarà un increment de la densitat poblacional, sense cap mena de mesura per incrementar els equipaments i zones verdes que donin els serveis necessaris a aquests nous veïns.

Cargando
No hay anuncios

A més, Truyol ha assegurat que amb la nova normativa s'està aplicant una "amnistia urbanística" en sol urbà, amb la concessió de cèdules d'habitabilitat a habitatges que han incomplert la normativa urbanística. Per a l'ecosobiranista, això aprovarà que es construeixin més habitatges a solars reservats per a equipaments públics i privats, cosa que provocarà la pèrdua d'equipaments i serveis als barris.

Davant tot això, la regidora de l'Ajuntament de Palma ha destacat que "Palma i la seva vocació han de ser oferir habitatge assequible, però també serveis i equipaments de proximitat i mantenir el patrimoni arquitectònic i la singularitat dels barris i pobles de Ciutat".