Parlament
Política 10/03/2023

Més per Menorca vol descentralitzar el Parlament amb una seu a cada illa

"Un nombre molt important de decisions polítiques que afecten els menorquins es prenen a Palma i els ciutadans d'altres illes veuen la institució molt llunyana", explica el partit

ARA Balears
1 min
Josep Castells és diputat de Més de Menorca.

PalmaUna seu del Parlament a cada illa de les Balears "per descentralitzar-lo i apropar-lo a la ciutadania que no viu a Mallorca". Aquesta és la proposta de Més per Menorca per a la modificació del Reglament de la Cambra, el procés d'esmenes del qual ha finalitzat aquest dijous. "Un nombre molt important de decisions polítiques que afecten els menorquins es prenen a Palma i els ciutadans d'altres illes veuen la institució molt llunyana", afirma el portaveu del partit al Parlament, Josep Castells.

El que es planteja és que cada territori insular tingui "un punt de referència" on els ciutadans es puguin adreçar per "fer sol·licituds o queixes" davant els diputats i "aquests ho puguin traslladar al Parlament".

Participació telemàtica

El partit ecosobiranista ja va criticar el febrer passat que una majoria dels partits balears, llevat de Més per Menorca i El Pi, impulsaven una modificació del Reglament del Parlament per limitar la participació telemàtica dels diputats en les comissions. Tot i que la portaveu parlamentària socialista, Pilar Costa, justificava la presencialitat per "reivindicar que se senti la veu de les quatre illes" al Parlament, Castells criticava que "ens fa semblar un Parlament del segle XIX".

"Tretze diputats de Menorca i tretze d’Eivissa i Formentera generam una despesa de desplaçaments que moltes vegades no són necessaris i que al final paguen els ciutadans", retreu el portaveu ecosobiranista. Així i tot, amb tota seguretat el Pacte votarà en contra d'aquestes esmenes, per la qual cosa no tiraran endavant.

stats