Política 16/04/2022

Més per Menorca denuncia que la nota jurídica del Govern sobre la Proposició de Llei de Reserva de la Biosfera està "desfasada"

El partit afirma que això és un "escàndol" que demostra la intencionalitat exclusivament política de l'Executiu balear

ARA Balears
2 min
Consellers i directors insulars de Més per Menorca, en una roda de premsa.

PalmaMés per Menorca ha denunciat aquest dissabte que la nota emesa pel Govern està "completament desfasada", ja que s'ha redactat a partir d'un o més esborranys antics de la Llei Menorca Reserva de la Biosfera, i bàsicament sobre una versió de l'any 2020. El partit assenyala que "moltes de les observacions de la nota jurídica directament ja no tenen sentit, perquè fan referència a continguts que varen desaparèixer en els esborranys posteriors".

En aquest sentit, recalquen que és "inadmissible que una nota pretesament de contingut jurídic redactada per l'advocacia de la Comunitat Autònoma no tingui el més mínim rigor, fins al punt que qüestiona la proposició de llei sense haver llegit i estudiat el text definitiu dictaminat per la Comissió Informativa".

Els menorquinistes expliquen que això demostra que el Govern tenia tota la informació relacionada amb la llei des del 2020 i que també ha format part activa dels treballs de redacció i supervisió fins al dia d'avui.

"Les notes que apunta el Govern fan referència a articles i apartats de la llei que en la versió definitiva han estat modificats o fins i tot eliminats, fruit de les negociacions i diverses aportacions que s'hi han fet durant el procés d'elaboració", declara Més per Menorca.

El partit assegura que "l'excusa" utilitzada per l'Executiu a l'hora de justificar que presentàs la nota pocs dies abans que es fes el ple, argumentant que esperaven la versió definitiva de la proposició de llei, "cau pel seu propi pes, atès que la versió definitiva no l'han tinguda en compte en absolut".

El coordinador general de Més per Menorca, Miquel Àngel Maria, considera que "queda completament qüestionada la rigorositat de les notes emeses pel Govern i s'evidencia que el document presentat només té una finalitat estrictament política: tombar la llei o buidar-la de contingut."

Així i tot, Maria subratlla que, "tal com va ratificar l'assemblea, estam oberts al diàleg al qual ens va instar la presidenta, si bé encara estam esperant des de fa dies que respongui la nostra petició de concretar dia i hora".

stats