Política 11/04/2022

El Govern defensa que la llei de Biosfera de Menorca s'extralimita en competències jurídiques

El portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, ha dit que la seva intenció és que la llei tiri endavant, però "sense inconstitucionalitat"

2 min
El portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball en la roda de premsa de Consell de Govern.

PalmaLa decisió de Més per Menorca de dimitir en bloc del Consell continua creant rebombori. Ara, el portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha assegurat que l'Executiu es dona suport a la decisió de la presidenta del Consell, Susana Mora, d'ajornar el ple en què s'havia d'aprovar l'avantprojecte de la llei Reserva de la Biosfera, perquè "s'extralimita en competències jurídiques que no té ni el Govern".

Segons ha assegurat Negueruela, l'avantprojecte de llei incloïa termes que sobrepassaven les competències del Consell i també del Govern. És el cas de la gestió de costes, ens del qual l'Executiu encara no té el control. A més, Negueruela també ha parlat d'extralimitacions d'altres camps de medi ambient.

Així mateix, ha deixat clar que el Govern dona "suport absolut" que la llei tiri endavant, però "sense cap ombra d'inconstitucionalitat". Alhora, també ha posat sobre la taula que l'Estat va fer arribar un informe jurídic al Consell de Menorca sobre les mancances en aquest sentit i que, segons sembla, les solucionaran. Ara bé, Negueruela ha demanat: "Si pretenen resoldre les notificacions de l'Estat, per què no les del Govern?"

Més per Menorca ha assegurat que la del Govern no és un informe jurídic," sinó una nota jurídica d'urgència sense signar". Cal recordar que la dimissió de Més per Menorca, segons han dit, ha estat a causa de "les imposicions" i el "xantatge" per part del Govern a la llei de la Reserva de la Biosfera que s'havia d'aprovar avui dilluns.

Finalment, Negueruela també ha explicat que no volen "llevar competències al Consell de Menorca", tal com ha denunciat la formació ecosobiranista menorquina. De fet, el portaveu del Govern ha assegurat que són l'Executiu que "més transferència de competències ha fet als consells insulars".

stats