Política 04/10/2023

Més per Menorca demana al Consell un pla d'inversions en educació infantil

El pressupost que hi destina actualment el Consell és d'1,6 milions d'euros

Iván Martín
2 min
Noemía Garcia és consellera de Més per Menorca.

MAÓLa formació política Més per Menorca ha registrat una proposta d'acord amb el Consell amb l'objectiu de desenvolupar les iniciatives sobre les escoletes incloses en el document Tallafocs, que varen signar tots els partits polítics en campanya. La consellera Noemí Garcia considera que l'actual equip de govern del PP té el compromís d'executar intervencions urgents per tal de transformar les escoletes i els parcs "en refugis climàtics, preservar la primera infància de la sobreexposició als dispositius digitals i les pantalles, tenir cura de la salut mental de tota la comunitat educativa, garantir el dret d'accés a una alimentació saludable i convertir els espais públics en espais de convivència entre famílies".

Garcia explica que després d'assolir la gratuïtat integral d'aquest cicle educatiu, la inversió del Consell "no pot suposar cap passa enrere", i afegeix que "ara és el moment d'executar millores en les infraestructures, la gestió, el funcionament i la funció de les escoletes com a serveis públics que permetin continuar construint el model menorquí d'educació 0-3, amb tots els serveis necessaris, és a dir, un model d'excel·lència pedagògica, inclusiu i equitatiu per als infants i les seves famílies".

Així, Més per Menorca demana incrementar la dotació pressupostària en educació infantil respecte del pressupost actual total d'1,6 milions d'euros, per millorar la cobertura de les noves necessitats de l'Educació Infantil. D'altra banda, proposen ampliar els objectius, l'abast dels programes i la dotació econòmica del Servei d'Atenció Educativa Infantil en la nova licitació del servei. Finalment, aposten per crear una partida específica en el pressupost de 2024 i posteriors, per dur a terme les mesures previstes en el document i definir els instruments a través dels quals s'executaran aquestes partides, com convocatòries d'ajuts o convenis.

stats